Skoči na glavno vsebino
 

Vrtec in OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, Pišece 34, 8255 Pišece

Tel: 07  45 200 70

Datum: 13. 3. 2020

OBVESTILO O UKREPU PREPREČEVANJA ŠIRJENA VIRUSA – ZAPRTJE ŠOL IN VRTCEV OD 16. 3. 2020

 

Spoštovani starši!

V skladu z odredbo vlade (UR.l. št. 19/2020, 12. 3. 2020) in okrožnico ministrstva vas obveščamo, da bodo vse šole in vrtci od ponedeljka 16. 3. 2020 do predvidoma 29. 3. 2020 zaprte.

Razlog za ta ukrep je preprečevanje širjenja korona virusa v Sloveniji. Ta ukrep bo trajal predvidoma 2 tedna. O morebitni spremembi glede trajanja vas bomo pravočasno obvestili.

Gre za preventivni ukrep, ki bo gotovo prispeval k zmanjšanju števila okužb. Prav je, da so učenci (in starši) tudi v času, ko bodo doma, previdni in da vse preventivne ukrepe glede higiene dosledno upoštevate. Ti ukrepi so zapisani na spletni strani šole. Učencem smo ukrepe v šoli zelo podrobno predstavili in jim odsvetovali zadrževanje na lokacijah, kjer je veliko ljudi. Namesto v trgovskih centrih in na podobnih lokacijah naj se učenci zadržujejo doma ali še bolje na svežem zraku. Trenutna situacija zahteva odgovorno ravnanje vseh ljudi in samozaščitno delovanje vsakega od nas je zelo pomembno. Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami.

NAPOTKI ZA DELO V PRIHODNJIH DNEH

Pouk bo prilagojen delu na domu. Učni proces bo potekal s pomočjo spletne pošte in spletnih orodij.

Opozoriti želimo, da to ni čas počitnic, ampak samo posebna oblika dela v izrednih razmerah. Naša želja je, da otroci v tem času le dnevno, če so zdravi, poskrbijo, da del učne snovi osvajajo, da bo ob prihodu lažje nadaljevati. Učitelji bodo vam in učencem posredovali predloge za delo in navodila. V prvi triadi boste starši obveščeni preko elektronske pošte, v drugi in tretji pa tudi učenci. Kolikor bo možno naj izpolnijo svoje obveznost.

V skladu z okrožnico, bodo starši otrok vrtca oproščeni plačila za čas ukrepa.

Za morebitna  vprašanja smo dosegljivi na mail: o-pisece.nm@guest.arnes.si,  mobilni telefon šole  031 790 325.

Spremljajte naše spletne strani (rubrika STARŠI–AKTUALNE NOVICE), kjer se objavljajo vse aktualne informacije.

V tem trenutku je najpomembnejše, da odgovorno spoštujemo vsa določila pristojnih, ki prispevajo k možnem preprečevanju okužb.

 

V želji, da ostanemo zdravi  in da se situacija čim prej umiri, vas lepo pozdravljamo.

 

Kolektiv OŠ in vrtca ter vodstvo šole

Nuška Ogorevc, ravnateljica

Dostopnost