Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 18. aprila, smo izvedli Unescov projekt Večerja – Recepti z vrta. Na začetku je vse zbrane pozdravila gospa ravnateljica, predstavila projekt Večerja, nato pa je sledilo krajše predavanje učiteljice Tanje Culetto – recepti za pominanje. Ogledali smo si predstavitev učencev, ki so bili na Erasmus izmenjavi na Kanarskih otokih, mladi filmarji so nam predstavili svoj filmček o miru, nato pa se posladkali s hrano, ki ni dišala le po naših krajih, temveč tudi po toplih krajih Kanarskih otokov. Z nami so bili tudi naši starši, prijatelji, zato je bilo to popoldne res eno lepo kulinarično in prijetno druženje.

Novinarka Izabela je takole zapisala:

V četrtek, 18. 4., smo imeli Unesco projekt na temo vrt. Že od jutra smo imeli delavnice na šoli. Imeli smo zabavni dan, saj nismo imeli navadnega pouka. Tretji in četrti razred smo imeli likovni pouk, kjer smo ustvarjali risbe sivke, ki rastejo na travniku. 1. in 2. razred so se igrali z zelišči.

Popoldan pa smo imeli predavanje učiteljice Tanje Culetto z naslovom Recepti za pominanje. Sledila je

predstavitev izmenjave na Kanarskih otokih in potem še kulinarično druženje v učilnicah. Poskusili smo gofio, mešano solato, zrolano pico, piškote, pehtranovo potico s suhimi marelicami …

Dostopnost