Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 25. marca, ko obeležujemo materinski dan, hkrati pa tudi dan evropskih avtorjev, smo na šoli gostili gospo Alenko Kesar. Pogovor z njo je vodila učiteljica Tanja Plevnik, novinarji pa so ji zastavili kar nekaj vprašanj.

In kdo je Alenka Kesar?

Pisateljica, nekdanja novinarka in urednica oddaje Vizita na POP TV, voditeljica različnih prireditev … Pa tudi mama dvema hčerkama. Vsi, ki smo prebrali njeno knjigo DA BI SLADKO ZASPALA, pa vemo, da je imela čudovit odnos s svojo mamo. Zato smo malo spregovorili tudi o tem, kako radi moramo imeti svoje mamice. Pa ne le na današnji dan.

Alenka Kesar je že v 5. razredu OŠ, ki jo je obiskovala v Krškem, zapisala, da bo novinarka. Gimnazijo je obiskovala v Brežicah, nato pa doštudirala novinarstvo. Kar 17 let je delala na POP TV, zanimale so jo teme, povezane z zdravjem, zato je večkrat z ekipo zavila tudi v kirurške ordinacije in spremljala, kaj se v njih dogaja. Otrokom je povedala marsikatero zanimivo dogodivščino, ki se ji je zgodila v času dela na POP TV.

Leta 2008 pa je izdala prvo knjigo, do danes pa je napisala 3. Piše o resničnih dogodkih, ki so osebne narave. Pisanje ji je strast, delo in hkrati tudi terapija. Idej ima še dovolj, samo na papir jih je treba spraviti. Že od malega rada bere, zato je tudi nam položila na srce, da moramo veliko brati, ker v knjigah je ves besedni zaklad, potem pa bo tudi nam steklo, če bomo želeli kaj zapisati.

Ker je kar nekaj otrok reklo, da bi radi postali novinarji, jim je predstavila tale zahteven, a zanimiv in dinamičen poklic.

V veselje nam je bilo poklepetati z njo. Alenka, hvala lepa za obisk!

Zapisati pa moramo tudi njeno mnenje o nas, naši šoli, kraju. Njen prvi vtis – to pa je ena velika družina, otroci prijazni, kulturni, nasmejani, iskreni, prav prijetno je biti del te šolske ekipe. Hvala, Alenka, vse to je res!

Dostopnost