Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 11. marca, so se učenci 7. in 8. razreda z učiteljicama Tanjo Culetto in Petro Avšič odpravili v šolo v naravi, ki jo bodo 5 dni preživeli v CŠOD Medved blizu Idrije. Dnevno se nam bodo javljali šolski novinarji, zato nas le spremljajte na spletni strani šole.

SREČNO POT, EKIPA!

Na pot sta jih pospremili novinarki Zoja in Ema B.

UČENCI SO SREČNO PRISPELI NA CILJ.

Ajna je poslala spodnje fotografije. Učenci so že v akciji. Spoznavajo okolico doma in uživajo na svežem (malce hladnem) zraku.

Ker je poudarek v šoli v naravi na astronomiji, so se že danes malo srečali s to temo. Zvezdne karte.

17:45 – klic in pogovor z Ajno

Ajna je povedala, da se imajo lepo. Zunaj je sicer mrzlo in deževno, a jih to ne moti preveč. Za kosilo so jedli juho, riž in narezek, večerjo pa imajo ob 18. uri. V domu so še drugi učenci, tako da bo čas za druženje. Sobe so lepe. Vse vas lepo pozdravljajo.

Po večerji pa so bili na urniku daljnogledi in teleskop.

TOREK, 12. MAREC

Dopoldne učenci preživljajo v izdelovanju sončnih ur in planetarijev.

Novinar Mihael je poslal še nekaj fotografij. Uživajo v astronomskih delavnicah.

Ker pa danes rojstni dan slavi Tomo, so učenci tudi v pripravah na zabavo. Tomo, vse najboljše tudi od nas vseh, ki smo ostali v Pišecah. Lepo praznujte! Tudi torto so pripravili sošolci.

Učencem res ni dolgčas, Mihael poslal fotografije, kako na igrišču zunaj izdelujejo maketo osončja, hkrati so opazovali tudi Sonce.

Tudi psi in mačke so očitno v šoli v naravi, ali pa so samo naši učenci tako prijazni, da še živalice pridejo k njim. Lepo.

Tudi popoldne je v znamenju astronomije. Učenci imajo Misijo X in izvajajo aktivnosti, ki dajejo občutek bivanja na vesoljski postaji. Zanimivo, ni kaj!

Učiteljica Tanja C pravi, da jih tudi razvajajo. Prav je tako. Dober tek!

Brez športa tudi pri Medvedu ne gre … Danes je na vrsti lokostrelstvo.

Zvečer se nam je po telefonu javil novinar Mihael in povedal, da se imajo lepo. Vstajajo ob sedmih, danes so za kosilo imeli juho, pire in piščanca. Sladkarij jim tudi ne manjka. Vse vas lepo pozdravljajo.

Mihael in Ajna pa jutri potujeta (in Nej) na državno v badmintonu. Držimo pesti!

SREDA, 13. MAREC

Zjutraj jih je pričakalo sonce. Vsi veseli. Mihael in Ajna pa danes odhajata na državno iz badmintona in se zvečer vračata. Držimo pesti!

Za športen začetek dneva plezalna stena. Pajek Ožbej v akciji, je zapisala učiteljica Tanja C.

Tudi Miha do vrha. Odlično!

Tudi sreda v znamenju astronomije in delavnic.

Popoldanske aktivnosti so se odvijale v gozdu. Več povedo fotografije.

Lačni pa tudi niso, kajne? To so dobrote, ki so jih pripeljali sorodniki našega Mihca, pojedli jih bodo ob gledanju nogometne tekme. Naj zmaga najboljši.

Zvečer se je po telefonu oglasil Niko in povedal, da je bil danes zanimiv dan, predvsem v gozdu, kjer so morali narediti zavetja. Odlično jim je šlo. Za kosilo so bili špageti, za večerjo pa enolončnica. Imajo se lepo, malo pa vas – dragi domači – že pogrešajo.

In še večerno druženje ob ognju. Čudovito.

ČETRTEK, 14. MAREC

Dopoldanski čas učenci spet preživljajo med zvezdami …

Popoldanski čas pa bodo namenili peki pic. Se je že začelo … Ker je vse v znamenju astronomije, bo tudi pica ASTRO PICA.

Ožbej je poslal nekaj fotografij – malo učenja, precej zabave. Brez učenja ne gre niti v šoli v naravi.

Zvečer se nam je po telefonu javil Ožbej in povedal, da so danes popoldne imeli zanimiv orientacijski pohod in igrali košarko z učenci, ki so prišli šele danes v dom. Zvečer jih čaka ogled filma. Če bi moral oceniti letošnjo šolo v naravi, bi dal oceno 4,5. Posebej je pohvalil hrano, tudi sladkarij ni manjkalo. Najmanj so mu bila všeč malo predolga predavanja. Sicer pa so vsi zdravi. Jutri dopoldne imajo še nekaj delavnic, po kosilu pa na bus in proti Pišecam.

Za poslovilni večer si bodo privoščili ogled filma Apollo 13. Ni kokic, so pa sladkarije in keksi.

PETEK, 15. MAREC

Če nam je nekje lepo, čas hitro mine. In tako so potovalke pripravljene na odhod proti Pišecam. Danes dopoldne bodo učenci izdelovali rakete in si ogledali živali, po kosilu pa se odpravijo proti domu. Na poti bodo obiskali … McDonalds. Srečno pot!

Rakete so poletele proti nebu …

Zmagovalna ekipa – najbolj izvirna in najvišje leteča raketa – bravo, fantje!

Za nagrado so dobili bon – ugodnost pri ocenjevanju mat in fizike v šoli.

Tudi živalice so jim delale družbo.

Le kaj se skriva v darilni vrečki?

Mokarji

Dostopnost