Skoči na glavno vsebino

Šolska novinarka Ajna si je za oceno pri izbirnem predmetu ŠOLSKO NOVINARSTVO izbrala intervju z učiteljico Lariso Vodopivec. Poglejmo, kaj vse je zapisala.

Učiteljica Larisa Vodopivec je po poklicu biologinja. Rada se sprehaja v naravi in jo fotografira. Ima brata, partnerja in enega otroka. Živijo v manjši vasici Silovec. OŠ je obiskovala v Artičah, gimnazijo v Brežicah, biologijo pa še študirala v LJubljani.

Učiteljica Larisa se je za študij biologije odločila, ker ima rada naravo, zelo jo veseli tudi delo z rastlinami. V času študija so jo navduševale terenske vaje. Delala je tudi kot vodička in animatorka v botaničnem vrtu.

Za poučevanje v OŠ se je odločila, ker bi rada izkusila delo z otroki. Pravi, da je delo učitelja razgibano, všeč ji je tudi delovni čas. Malo pa jo jezijo le jezikavi učenci. Pri nas v Pišecah se ima super, ker vidi, da smo zelo povezani, ne le med seboj, tudi s krajem, imamo blizu naravo.

Kot učiteljica začetnica ima veliko dela s pripravami na pouk, poučuje tudi na OŠ Bistrica ob Sotli, a ji je zanimivo in dinamično. Mogoče bi se kdaj preizkusila tudi v vlogi biologinje v laboratoriju.

V novem letu nam vsem želi veliko zdravja, sreče, dobrih ocen pri biologiji, predvsem pa to, da bi učenci pri njenih urah osvojili veliko novega znanja.

Srečno pri Maksu želimo tudi mi vsi učiteljici Larisi. Hvala za pogovor.

Ajna

Dostopnost