Skoči na glavno vsebino

Naš projektni teden – Zakladi Pišec – od 16. do 20. oktobra smo začeli z medpredmetnimi povezavami. Šolske novinarke Alina, Lana in Julija Ana so posnele učence na terenu, kako so s svinčnikom risali zaklade Pišec – mlina, vodnjaka, Pleteršnikove domačije … Čeprav jih je malo zeblo pod prste, jim je šlo odlično.

Novinarka Julija Ana je takole videla današnji dan:

“Danes smo začeli z Unesco taborom. Zjutraj smo imeli razredno uro. Potem smo šli na teren in smo risali zaklade Pišec, grad, Pleteršnikovo hišo, vodnjak pri šoli. Šestošolke smo bile zadolžene za fotografiranje, zato smo obiskale učence od 3. do 5. razreda na terenu in posnele nekaj fotografij. Z učiteljico Lariso smo se pogovarjale o naravi in gozdu, o drevesnih vrstah, ki smo jih nato pri angleščini prevedle v angleščino in naredile plakat. Na koncu pa je v razred stopila študentka Zala, ki nam je predstavila svoje popotovanje po Irski, Škotski in Angliji. Bilo je zelo zanimivo. Vmes smo v objektiv ujele še prvi in drugi, ki so risali grad, osme in devete pa ujele v telovadnici. Prvi dan se je lepo zaključil.”

Šesto- in sedmošolci so spoznavali živali in drevesa v naših gozdovih pri naravoslovju in jih pri angleščini prevajali ter opisovali.

Osmošolce smo ujeli pri risanju tihožitja …

Zakladov Pišec so se lotili s svinčnikom tudi naši najmlajši …

Zanimive ure pouka so imeli tudi naši najstarejši …

Učence od 3. do 6. razreda pa je na potep po Irski, Škotski in Angliji popeljala študentka Zala Rostohar in jih zelo navdušila.

Zala, hvala lepa.

Popoldne pa so v Pišece prispeli gostje iz tujine. Novinarka Ina je takole zapisala: Popoldne so prišli naši gostje, ki bodo bivali pri meni in še drugih sošolcih. Moji deklice je ime Lucija. Malo sva se igrali, gledali risanke, nato pa se pripravili za spanje. Ona je spala v moji sobi, jaz pa v Nejevi.”

In zdaj smo vsi v pričakovanju naših gostov iz Tenje, Buj in Kragujevca, ki prispejo v Pišece v popoldanskem času. Več o tem jutri.

Dostopnost