Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 17. aprila, so šolski novinarji gostili prav posebno gostjo – gospo Corbie Phillips, ki že sedem let živi v Pišecah, sicer pa je po rodu Južnoafričanka. V vlogi voditelja in prevajalca se je odlično izkazal osmošolec Tian, ostali novinarji pa so imeli tudi veliko zanimivih vprašanj za našo gostjo.

Izvedeli smo, da je gospa Corbie pred prihodom v Pišece živela v Londonu. Pri nas s partnerjem Andyjem živita na kmetiji v Orehovcu, kjer jima je zelo lepo (narava, živali, mir, lepote pokrajine, ljudje). Nima otrok, ima pa dve krasni muci. Želela bi imeti tudi kokoši in koze na kmetiji. Ima pa majhen vinograd, sadovnjak, vrt z zelenjavo, travnik in del gozda.

Šolala se je v Capetownu, kjer je morala nositi šolsko uniformo. Ima brata in dve sestri. Z veseljem jih povabi v Pišece in kadar pridejo, so zelo navdušeni. Pridno se uči slovenski jezik, a pravi, da je res zelo težak.

Ukvarja se z notranjim oblikovanjem, zato veliko potuje, večino dela pa opravi od doma. Pravkar se je vrnila iz ZDA.

Ker je gospa Corbie veliko povedala, nam je obljubila, da se še vrne, a takrat ji bomo mi kaj povedali o sebi in jo kaj naučili po slovensko. Seveda, z veseljem, gospa Corbie, hvala za obisk. Se še vidimo. Srečno!

Dostopnost