Skoči na glavno vsebino

Ponedeljkov (3. oktober) teden otroka se je začel z zabavnimi eksperimenti. Učiteljica Sanja Štefanič je povabila učence od 1. do 6. razreda v učilnico naravoslovja, kjer so jih čakali zanimivi izzivi. Po uvodnem nagovoru in navodilih so se učenci, razdeljeni v skupine, lotili dela. Šolska novinarka Izabela je takole zapisala v svojem prvem članku:

“Ker je teden otroka, smo pripravili različne dogodke. Danes, 3. 10., smo delali po postajah. Pripravile so jih učiteljice naše šole. Postaje so bile v učilnici naravoslovja. Ta dogodek se je pričel ob 13.00 in je trajal do 14.00. Postaje smo obiskali učenci od 1. do 6. razreda. Postaje, ki smo jih obiskali, so bile: avto na balon, lava lučka, mavrica v kozarcu, lokvanj, napihnimo balon in barvni jesenski listi. Pri delu na postajah sem se naučila, da nikoli ni dobro biti sam, brez prijateljev, da je treba dobro poslušati navodila, da moramo sodelovati in si pomagati.

ŽELIM SI, DA BI PRI EKSPERMENTIH IZDELALI LETEČO SKODELICO.

BILO MI JE ZELO VŠEČ, KER JE DELO PO POSTAJAH ZABAVNO IN SE PRI TEM VELIKO NAUČIŠ.”

Nismo pa pozabili tudi na gibanje na svežem zraku. Pa še sonce bomo imeli cel teden otroka, to bo zabavno.

Šolska novinarka Lana pa je takole opisala današnji dan:

“V ponedeljek smo imeli delavnico eksperimentov od 1. do 6. razreda. Imeli smo različne eksperimente. Recikliran avto iz plastenke, slamice in zamaškov, ki ga poganja napihnjen balon. Mavrico smo poskušali narediti iz vode, sladkorja, balonov, šumečih tablet. Iz različnih papirjev smo izrezali obliko lokvanja, prepognili papir, nato smo dali v vodo in zapognjeni lističi papirja so se odprli v cvet.”

Šolska novinarka Ina pa je takole strnila misli o prvem dnevu tedna otroka:

“Danes smo izvajali poskuse. Najbolj mi je bila všeč lava lučka. Potrebovali smo veliko olja in barvila za barvanje jajc. Meni je bilo zelo všeč in mislim, da tudi vsem drugim.”

Dostopnost