Skoči na glavno vsebino

Sreda, 28. 9., je bila nabita z zanimivimi dejavnosti, saj se je v vsakem razredu nekaj dogajalo.

Učenci od 6. do 9. razreda so v sklopu tehniškega dneva spoznavali alternativne vire energije in iz lego kock sestavljali vetrnice in avtomobile … Šolska novinarka Barbara je takole strnila dejavnosti današnjega dne:

V sredo, 28. 9., je potekal tehnični dan za učence od 6. do 9. razreda. Na začetku smo se zbrali v učilnici naravoslovja, kjer smo si pogledali dokumentarec o največji tovarni električnih avtomobilov (Tesla). Pri prvi delavnici smo spoznavali električni tok.  Pri enem od poskusov smo spoznali delovanje magnetnega polja. Nato smo šli pa sami v akcijo. Iz lego kock smo naredili avto in ga s pomočjo navodil na tablici programirali. V drugi delavnici smo spoznavali obnovljive vire energije in v skupinah izdelovali vetrnice. 
Šolski novinar Tian pa je takole zapisal:
“V sredo, 28. 9., smo na OŠ Pišece imeli tehniški dan na temo: Alternativni viri energije. Prvo šolsko uro smo imeli uvod, in sicer smo si ogledali filmček o inovativnem podjetniku in solastniku firm SpaceX ter Tesla. Drugo šolsko uro so se začele delavnice. Pri prvi delavnici, ki se je odvijala v učilnici likovne vzgoje, smo sestavljali električni krog in robotski avtomobilček iz lego kock. Nato je sledil zajtrk. Pri drugi delavnici smo se pogovarjali o elektrarnah in iz lego kock gradili vetrnico in jo nato tudi preizkusili. Dan smo končali s kosilom.”
 

Učenci 4. in 7. razreda so pekli piškote, ki v petek potujejo na OŠ Semič na Unesco druženje šol.

Učenci 3. in 4. so ustvarjali likovne umetnine – buče.

Hkrati pa smo bili vsi veseli, ko smo izvedeli, da imamo najlepše urejeno šolo v brežiški občini.
Dostopnost