Skoči na glavno vsebino

V torek, 21. junija, smo imeli v Pišecah posebno prireditev, na kateri se je po dolgem času zbrala zanimiva množica ljudi – učencev, delavcev šole, staršev, krajanov, Unesco prijateljev. Na pot smo pospremili knjigo naše učiteljice Tanje Plevnik z naslovom PREMIKANJE MEJ NA OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE – mali priročnik za Učitelje, Učence in Dobre volkove v nas. V kulturnem programu, ki ga je povezovala učiteljica Romana Žnideršič, so se predstavili naši najmlajši folkloristi Mlinarji, mlade pevke Aneta, Anja, Alina, zborček, uvodni prizor o dobrem in hudobnem volku pa sta odigrala Miha in Mihael.

Ob tabornem ognju smo prisluhnili učiteljici Tanji, ki je podoživela lepe trenutke in pristna prijateljstva, ki so se stkala tekom vseh taborov, gospe Anici Mikuš Kos (dolgoletni predsednici Slovenske filantropije), gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki je pohvalila Tanjino delo in predala nekaj knjig našim dragim gostom, preko videopovezave pa so bili z nami tudi naši Unesco prijatelji iz tujine.

Pozdravi Unesco prijateljev iz tujine

Za glasbeno popestritev je poskrbel tudi Peter Dirnbek, ki je bil večkrat gost na naših taborih. Med nami žal ni bilo začetnice taborov v Pišecah, gospe Rut Zlobec, so pa bili bivši učenci in delavci šole, gospa Patricia Čular (direktorica občinske uprave), Jožica Pika Gramc (svetovalka na Zavodu RS za šolstvo) … in mnogi drugi. Ker je eden od Unesco projektov tudi naš Moder stol, smo nanj na prireditvi zapisali lepo mirovno misel MIR JE KOT PTICA, KI JO JE MOGOČE RANITI v želji, da bo čim več miru povsod okoli nas, stol pa bomo predali predsednici Državnega zbora gospe Urški Klakočar Zupančič.

Taborni ogenj je počasi ugašal, zborček je zapel Unesco himno, Tanjina knjiga se je zaprla. Preselili smo se še na prosto, kjer so nam kuharice in učenci izbirnega predmeta SPH (sodobna priprava hrane) pripravili odlično pogostitev, prav takšno, kakršne so bili deležni vsi naši gostje, ko so prihajali k nam na tabore. In počasi se je dan prevesil v noč in dobri volkovi so odšli k počitku.  

Dostopnost