Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 11. aprila, smo se na šoli v Pišecah razveselili prve izmenjave učiteljev iz OŠ Tenja in s tem uradno zakorakali v Erasmus+ projekt. Erasmus+ je program EU, ki poudarja mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja. Namen programa je dvig kakovosti izobraževanja in usposabljanja. Ker imamo na šoli že veliko izkušenj z mednarodnimi Unesco tabori, smo pripravili zanimiv program za naše goste – učitelje iz OŠ Tenja. Prepričani smo, da bomo skupaj začrtali zanimive cilje, ki jih bomo izvedli v času trajanja projekta. Poudarek bo na sodobnih pristopih poučevanja, kajti naslov projekta je Kompetentni za poučevanje v naravi. Veseli smo, da se naša šola nahaja v kraju, obdanem z Gabernico, travniki, gozdovi, grajskim ribnikom, gradom …, hkrati pa bomo za šolo kmalu dobili učilnico na prostem, tako da bomo še več ur pouka izvedli na svežem zraku ob našem zelenjavnem in zeliščnem vrtu.

Vodja Erasmus+ projekta na šoli učitelj Matjaž Vrešak s sodelavci je pripravil zanimiv izbor dejavnosti, katerih se bodo udeležili naši gostje iz Hrvaške in tako dobili vpogled v naše delo. Skupaj bomo izvedli IKT-delavnice, delavnice CŠOD, delavnice Kozjanskega parka, si ogledali Kozjanski park in njihovo učno pot, grad, Olimje, eko muzej v Žalcu, v četrtek pa izvedli naravoslovni dan na temo Unesco projekta Večerja (kuharske delavnice) in vode (učenje na terenu).

In kako smo sprejeli naše goste – Draženko, Silvijo, Marijo in Tihomirja? Pripravili smo jim kratek kulturni program, v katerem so se predstavili Mlinarji (folklorna otroška skupina) z odrsko postavitvijo Važič (mentorica Karmen Levak, na harmoniki Matjaž Vrešak), otroška prepevalnica (mentorica Romana Žnideršič), duet – Ivana (violina) in Ana (citre), sledili so pozdravi gospe ravnateljice Nuške Ogorevc in vodje Erasmus projekta na šoli Matjaža Vrešaka ter ravnateljice OŠ Tenja gospe Draženke Šebek in njihovega koordinatorja Tihomirja. Drugošolec Bojan je goste popeljal malo po šoli in prostorih vrtca, sledilo je kosilo in prvo delovne srečanje.

Verjamemo, da bodo dnevi, ki jih bodo naši gostje preživeli pri nas, ustvarjalni, delovni, zanimivi, poučni, predvsem pa obsijani s soncem. Hura, Erasmus projekt se začenja!

Dostopnost