Skoči na glavno vsebino

Sredino dopoldne so učenci prvega in drugega razreda preživeli s pravljicami.

Učenci tretjega in četrtega razreda so ustvarjali mojstrovine iz blaga.

Učenci do 5. do 8. razreda so morali najprej pobegniti iz gradu (escape room), nato pa jih je v šoli čakalo tekmovanje za jabolčnega kralja oziroma kraljico. Kdo je naredil najdaljši olupek? Kako jim je uspel jabolčni štrudelj?

Novinarka Maša je takole zapisala:

V sredo, 20. 10. 2021, smo pričeli ob 7.30. uri s prvo delavnico, ki sta jo vodili učiteljici Urška in Alenka. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je šla tekmovat, kdo bo olupil najdaljši olupek jabolka, medtem ko je druga skupina začela s pripravo jabolčnega zavitka. Ko se je ta delavnica končala, smo ob 9.05 šli na malico in se lepo najedli. Po malici smo z učiteljem Matjažem in učiteljico Tanjo pričeli z drugo delavnico, torej s POBEGOM IZ GRADU in se odpravili proti pišeškemu gradu. Na poti do gradu smo iskali tudi namige. Pri gradu nas je čakala učiteljica Brigita in nam podala navodila, kako iskati namige okrog okolice gradu. Časa, da najdemo vse namige, smo imeli 60 minut. Na koncu, ko smo našli vse namige, smo morali sestaviti številke in odkleniti ključavnico. Ko smo jo odklenili, smo pred seboj videli bonbone in si jih postregli. Nato smo se počasi odpravili nazaj do šole. Ko smo prišli nazaj v šolo, smo tudi poskusili jabolčni zavitek. Bil je zelo slasten. Pri tekmovanju za jabolčnega kralja in kraljico sta zmagala Pika in Mihael. Ti dve delavnici sta nam bili zelo zanimivi in nam popestrili lep šolski jesenski dan.

Novinar Jan je zapisal:

V gradu smo morali rešiti 7 nalog oz. izzivov v okolici gradu. Tekmovali smo po skupinah (5., 6., 7. in 8. razred). Zmagali smo mi in bilo je zelo zabavno.

Medtem ko smo se v šoli sladkali z jabolčnimi dobrotami, so se devetošolci odpravili v Brestanico na LAND ART.

Novinarka Nika je takole zapisala:

V sredo, 20. 10. 2021, smo 9. razred šli v Brestanico na grad. Ob 7.30 nas je pred šolo čakal šolski avtobus. Ko smo prispeli pred grad, so nas najprej lepo sprejeli. Nato smo šli v grad z vodičko, ki nam ga je predstavila. Ko smo prvi del obdelali, so bile na vrsti delavnice z drugo gospo. Delavnice so bile zunaj pod mostom, ki vodi do vhoda v grad, delavnice so trajale uro in pol. Preden je prišel avtobus po nas, smo pa imeli še toliko časa, da smo si šli pogledat še staro pokopališče in pa staro tovarno čokoladnice. Nato smo šli počasi nazaj v šolo. Dan je bil kar zanimiv.

JABOLČNA KRALJICA IN KRALJ – PIKA IN MIHAEL.

Dostopnost