Skoči na glavno vsebino

Torek v projektnem tednu Unesco tabora Premikamo meje je namenjen kulturi.

Učenci od 1. do 4. razreda so se odpravili na Bizeljsko, kjer jih čaka ogled repnic in razstava majolk.

Razstava majolk in medenih jaslic pri gospe Lei Babič … Vrhunsko!

V repnici družine Najger …

Ko se vrnejo, sledi učna ura pod vaškim kozolcem z našo upokojeno učiteljico Anico Butkovič.

Novinarki Lana in Julija Ana sta takole zapisali:

Danes smo šli na razstavo majolk k Lei Babič. Ima jih več kot 1400. Gospa nas je pogostila s čajem in kruhovimi polžki. Nato smo se odpeljali do repnice družine Najger. Ko smo se vrnili v šolo, smo imeli učno uro z Anico Butkovič pod kozolcem.

Peto- in šestošolci z učiteljico Tanjo Culetto in učiteljem Matjažem spoznavajo kamišibaj.

Novinar Urban je zapisal:

Za uvod nam je svoj kamišibaj predstavila Tanja Culetto. Nato smo na tablicah prebrali vsak svojo zgodbo. Po zgodbi smo začeli risati svoj kamišibaj. Ko smo zaključili, smo zgodbo predstavili s kamišibajem še sošolcem.

Sedmo- in osmošolci se z učiteljicama Katjo Kobe in Sanjo preizkušajo v tehniki stop motion.

Devetošolci pa imajo z gospo Ivano Zupančič gledališko delavnico.

Devetošolce smo ravno ujeli v trenutku, ko so pozorni prisluhnili gospe Ivani o tem, kakšno moč ima beseda. Lahko te razveseli, lahko pa tudi povsem dotolče.

Novinarka Nika je takole zapisala:

Ob 8. uri smo pričakali go. Ivano Zupančič. Najprej nas je pozdravila, nato pa govorila malo o svoji mladosti oz. otroštvu. Potem nam je predstavila oz. nekaj povedala o svoji gledališki skupini ter kako potekajo njihove priprave, in sicer od takrat, ko dobijo v roke list papirja, na katerem je dramska igra, do takrat ko morajo na oder in to odigrati. Kasneje nam je dala vsakemu list papirja z dramsko igro, ki jo je sama napisala. Na začetku se nam je delavnica zdela dolgočasna, kasneje pa kar zabavna. Nekajkrat smo šli čez besedilo, bilo je zanimivo. Vsak je imel eno vlogo, vsak je bil eno sadje ali zelenjava oz. nek plod, povezan z jesenjo. Ob 11. uri smo predstavili svojo igro učencem 5. in 6. razreda. Ta delavnica nam je bila kar zanimiva in zabavna.

Vmes pa so devetošolke izdelovale še nekaj lovilcev sanj.

Dostopnost