Skoči na glavno vsebino

Žal zaradi situacije s covid tudi letos ne moremo organizirati našega tradicionalnega Unesco tabora Premikamo meje, bomo pa vseeno imeli projektni teden s kopico zanimivih dejavnosti in aktivnosti, h katerim se bodo (na daljavo) priključili tudi učenci ostalih Unesco šol ASP net mreže iz Slovenije, hkrati pa tudi tuje šole iz Srbije, Hrvaške … Naslov letošnjega Unesco projektnega tedna je – SADEŽI DUHA. Projekt sofinancira tudi Občina Brežice.

Cel projektni teden bo razgiban, vsak bo našel nekaj zase, kajti dejavnosti se bodo izvajale na šoli, v njeni okolici, hkrati pa bomo tudi malo potovali (Podsreda, Kozjanski park, kmetija Černelič …).

V sklopu kulturnega dneva bomo imeli kamišibaj, stop motion …, v sklopu tehniškega dneva bomo izdelovali lectova srca, se prebijali skozi escape room, pekli jabolčni štrudl in tekmovali v najdaljšem olupku …, v sklopu naravoslovnega dneva bomo obiskali kmetijo Zvonka Černeliča v Dečnem selu, kožuhali na kmetiji Dominik, izdelovali okraske iz semen, se šli garden art, poskušali dokončati drevesno učilnico za šolo, pletli košarice iz vrbovih šib …

In še marsikaj. Dnevno nas spremljajte na spletni strani, kjer bomo objavljali naše prispevke, tudi gostujočih šol.

Dostopnost