Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 9. 9., smo se učenci iz podaljšanega bivanja peš odpravili v Podgorje na kmetijo Grmovšek. Ker smo v lanskem šolskem letu pri njih že bili, a žal nismo imeli dovolj časa, da bi si vse ogledali, smo tokrat izkoristili priložnosti in prisluhnili gospodu Branku, ki nam je razkazal vse kotičke svoje čudovite kmetije. Na svoj račun so prišli ljubitelji konjev, pavov, kmetijske mehanizacije … Pri Grmovškovih nas vedno lepo sprejmejo, nam pripravijo mize, da se lahko spočijemo, pojemo popoldansko malico, pa še sami nam pripravijo kakšen posladek in pijačo. Vsi smo zmogli, vsi smo uspeli priti na cilj, le kakšen žulj smo dobili, a to ni pomembno. Poskrbeli smo za gibanje na svežem zraku, gospodu Branku in sinu Alešu pa obljubili, da jih spet obiščemo. Hišnik Vlado pa je poskrbel, da nam ni bilo treba nositi težkih nahrbtnikov, saj nam je na cilj dostavil hrano in pijačo.

Ker je bilo med našimi učenci tudi nekaj mladih novinarjev, bomo njihove prispevke še dodatno objavili, ko jih napišejo.

Ožbej iz 5. razreda je takole zapisal:

“Šli smo peš od šole in čez nekaj časa prispeli do kmetije Grmovšek. Tam smo najprej pojedli malico. Nato nam je gospodar Branko razkazal kmetijo. Videli smo dva pava, ki sta bila zelo lepa. Videli smo bika, ki je imel velike roge. G. Branko nam je pokazal tudi vse stroje, ki jih potrebujejo na kmetiji. Videli smo tudi golobe. Na koncu nam je njegov sin Aleš pripeljal čudovite kobile. Pojedli smo še, kar nam je ostalo, se zahvalili družini Grmovšek in se peš podali nazaj proti šoli.”

Bojan iz 2. pa je takole strnil dogodek:

“Šli smo na kmetijo Grmovšek. Ogledali smo si pave, konje in traktorje in priključke za traktorje. Preizkusili smo tudi električni pastir. Streslo nas je. “

Dostopnost