Skoči na glavno vsebino

Kljub deževnemu ponedeljku je na šoli polno akcije.

Prvo- in drugošolčki so odšli v Čateške na plavalni tečaj z učiteljem Juretom ter učiteljicama Katjo in Karmen. Pred odhodom so bili prešerno nasmejani. Fotografije pa povedo, da so uživali tudi na bazenu.

Peto- in šestošolci so se s kolesi podali na cestno vožnjo, potrebno je še malo povaditi, kajti 14. 6. jih čaka kolesarski izpit.

Devetošolce smo ujeli z učiteljico Majo pri eksperimentiranju.

Zjutraj je nekaj otrok 7. in 8. razreda pisalo izbirni test za ekipo Malih sivih celic.

Devetošolci Leja, Zala, Doris in Janž so se ob 10. uri odpravili v Brežice na Unesco projekt v izvedbi Gimnazije Brežice na temo izgnanstva.

Šolska novinarka Doris je takole opisala dogajanje v Brežicah:

UNESCO PROJEKT NA TEMO IZGNANSTVA V GIMNAZIJI BREŽICE

“Danes smo si Zala, Janž, Lana, Leja, vključno z mano, ter učiteljicI Urška in Tanja P. ogledali UNESCO projekt na temo izgnanstva v Gimnaziji Brežice.  Ko smo okoli 10-ih zjutraj prispeli pred gimnazijo, smo dobili sendviče in vodo ter se odpravili na prireditev, ki je potekala pred spomenikom blizu gimnazije. Pred njim so postavili dva modra stola, inspiracijo zanju so dobili od nas. Prireditev sta vodila dva dijaka, ki sta nam povedala veliko zanimivih stvari. Nastopalo je veliko drugih dijakov, ki so peli in igrali na različna glasbila …

Nekaj besed so prav tako namenili predsedniki različnih društev ter ravnatelj gimnazije. Po končani prireditvi smo odšli do Posavskega muzeja Brežice, kjer smo si skupaj z dijaki ogledali razstavo o holokavstu, zatem smo pa še odšli do kulturnega doma, kjer smo si ogledali razstavljene slike naših učencev.” 

Vmes se pa tudi še malo učimo, pišemo zaključne preizkuse … in se trudimo pridobiti dobre ocene.

Šolska novinarka Timeja pa je poslala kratko poročilo petkovega naravoslovnega dneva (8. in 9. razred):

“Zjutraj nam je najprej predaval policist Roman Urek, predvsem o nalogah policije in zasvojenosti z drogami. Sledil je pogovor s socialno delavko iz Brežic, ki je predstavila probleme, s katerimi se soočajo otroci in njihovi starši. Sestra Milka nam je tudi predstavila probleme otrok in staršev, nato pa so sledile delavnice s predstavnico MC Danijelo Švajger na temo težav mladostnikov, zasvojenost z drogami, igricami, alkoholom …”

Dostopnost