Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 29. 3. 2021, so se naši trije devetošolci (Janž, Ana in Leja) z mentorico Simono Tihole udeležili občinskega parlamenta, ki je potekal preko zooma. Vso dogajanje pa sta spremljali tudi šolski novinarki Doris in Zala, ki sta pripravili spodnje poročilo.

Pred začetkom je vse pozdravila ravnateljica OŠ Jožeta Toporišiča Dobova, nato pa se je začelo z “dvoboji”. Dve šoli sta se pomerili med seboj. Npr. OŠ Bizeljsko je “tekmovala” proti OŠ Dobova, prvi so zagovarjali tezo – BOLJŠA IZBIRA JE GIMNAZIJA, drugi pa tezo – BOLJŠA IZBIRA JE POKLICNA ŠOLA. Naši devetošolci so se pomerili v paru z ekipo OŠ Brežice. Janž, Ana in Leja so morali zagovarjati tezo – ZA USPEH V ŠOLI SO NAJBOLJ POMEMBNE RAZVITE DELOVNE NAVADE, Brežičani pa – ZA USPEH V ŠOLI SO NAJPOMEMBNEJŠE SPOSOBNOSTI IN TALENT. Žal so v tem dvoboju zmagali Brežičani, a le za eno točko. V finalu sta se pomerili ekipi OŠ Globoko in OŠ Velika Dolina na temo epidemije, in sicer kako bodo posledice epidemije covida 19 vplivale na poklicne odločitve mladih.

Medtem ko so “ta večji” sedeli v virtualnem parlamentu, pa so se mlajši podili za žogo in uživali na soncu …

Ker bo žal naše šolsko druženje za nekaj časa prekinjeno, moramo še hitro izkoristite teh nekaj skupnih trenutkov. Od 1. 4. dalje se pouk spet seli na daljavo za nekaj časa.

Dostopnost