Skoči na glavno vsebino

V petek, 5. februarja,  smo z učenci 3. in 4. razreda OŠ Maksa Pleteršnika Pišece obeležili Prešernov dan. Gostili smo bibliotekarko Andrejo Dvornik iz Knjižnice Brežice, ki nam je predstavila delo v knjižnici, nam prebrala pravljico o življenju našega največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna, recitirala Povodnega moža in opisala ter pokazala knjižni kovček (v ozadju), s katerim je delila knjižna gradiva najstarejša knjižničarka v našem domačem kraju, Savica Zorko.

Po recitacijah smo skupaj rešili tudi učni list o Francetu Prešernu, njegovih delih, po njem poimenovanih kulturnih dediščinah v Sloveniji in se pogovorili o njegovem pomenu za slovenski narod. Ogledali smo si tudi projekcijo in tako utrdili pridobljeno znanje. Po ogledu nas je Andreja podučila tudi o nastanku tega praznika ob prikazu Odloka iz leta 1945.

Gospe Dvornik smo izredno hvaležni za vso pridobljeno novo znanje, cartanje ob njenih recitacijah in odlično izpeljano uro književnosti. Veselimo se ponovnega snidenja.

Dostopnost