Skoči na glavno vsebino

Učiteljica Urška Tomše nam je takole predstavila svoje delo na daljavo:

BIOLOGIJA in GOSPODINJSTVO

Pouk na daljavo poteka večinoma preko video konferenc. Veliko se poslužujem interaktivnega gradiva na iRokus plus, ker imajo tako učenci vpogled v nazorno predstavitev različnega slikovnega gradiva in animacij. Prav tako skušam učencem za boljšo predstavitev prikazati čim več različnih video posnetkov.

Naloge delajo učenci v delovnem zvezku ali jih v Teamsih oddajajo v Dodeljenih nalogah. Snov ponavljamo in utrjujemo s prav posebno aplikacijo Nearpod. Ta učencem omogoča, da na zabaven in igriv način v bistvu ponavljajo in utrjujejo.

Učenci lahko za pridobitev ocene izdelajo tudi PowerPoint predstavitev ter jo preko zooma predstavijo svojim sošolcem.

SODOBNA PRIPRAVA HRANE

Tudi pri pouku SPH uro začnemo z video konferenco, na kateri učencem razložim navodila za delo, nato pa to nadaljujejo samostojno. Učenci so resnično pridni in delajo čudovite kuharske kreacije.

OPB kanal

Z učiteljico Alenko v sklopu OPBja v MS Teamsih vodiva tudi kanal OPB, ki je čedalje bolj aktiven. Učenci lahko v njem izvejo veliko zanimivosti, se preizkusijo v različnih izzivih in ugankarskih nalogah, pogledajo razne video posnetke in se enostavno »virtualno« družijo.

Vidimo, da je kar pestro in aktivno pri urah učiteljice Urške, ki si, tako kot vsi mi, zelo želi vrnitve v šolske klopi.

Dostopnost