Skoči na glavno vsebino

Učiteljico Urško Tomše je v predprazničnem času kontaktiralo Društvo POLŽEK (društvo za otroke s posebnimi potrebami), njih pa švicarsko podjetje, in jo prosilo za sodelovanje oz. pomoč pri izdelavi voščilnic. Učiteljica Urška je k sodelovanju povabila tudi učiteljico Tanjo Plevnik, učiteljico likovnega pouka. Obe sta se zagnano lotili dela in izdelali kar nekaj voščilnic. Švicarsko podjetje je navdušil motiv učiteljice Tanje, voščilnice z njenimi smrekami pa so romale po več državah v Evropi.

In kaj je učiteljico Tanjo Plevnik gnalo k temu, da se je odločila za smreke?

Takole je zapisala:

»Pred mojim domom je oče pred davnimi leti posadil nekaj smrek, ki so v letih mojega življenja iz smrečic zrasle v postavne smreke. Jeseni 2020 so mimo hiše trasirali kolesarsko stezo in pri tem neusmiljeno požagali smreke. Poiskala sem v svojem arhivu fotografijo s smrekami in jo v programu corel drew preoblikovala v voščilnico. Naredila sem seveda več različic, kjer sem variirala barvne odtenke in oblike. Ljudi, ki so izbirali,  je najbolj prepričala voščilnica v vijoličastih notah z rumenim mesecem. Poimenovala sem jo Moonlight in my Mind.

Hvaležna sem sodelavki Urški, ki me je spodbudila k ustvarjanju in povezala z društvom Polžek, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami. Če sem prav razumela, jim je prav ta voščilnica prinesla donacijo švicarskega podjetja. Toplo mi je pri srcu, da so očetove smreke tako morda ogrele njihova srca.«

Priznati moramo, da sta tudi voščilnici učiteljice Urške čudoviti.

Ponosni pa smo tudi vsi mi, saj sta obe naši učiteljici pokazali veliko srce in priskočili na pomoč, in to vse v dobrodelne namene.

HVALA VAMA, Tanja in Urška, tudi mi vsi se bomo trudili delati dobra dela.

Dostopnost