Skoči na glavno vsebino

Petkovo jutro (11. 12. 2020) so se učenci 1., 2. in 3. razreda, skupaj z razredničarkama učiteljico Romano in učiteljico Katjo, odpravili v zoom gledališče. Ob 9. uri se jim je v pogovoru pridružil Benjamin Zajc, strokovni sodelavec LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA LJUBLJANA, in jim predstavil delovanje gledališča, poklice, ki jih tam srečamo, vrste lutk … Same zanimive reči.

Izvedeli so, da je v LGL zaposlenih 21 igralcev oziroma animatorjev, da odigrajo 4 predstave na dan (dve dopoldne, dve popoldne), da so zaprti v času poletnih počitnic … Poleg igralcev v gledališču srečamo tudi umetniškega vodjo, režiserja, dramaturga, likovnika, scenske tehnike, garderoberko, maskerko …

V njihovih delavnicah pa nastajajo različne vrste lutk, in sicer ročne, lutke na palici in lutke na nitkah (marionete). Za izdelavo ene potrebujejo 1 mesec. Vaje na odru, preden gre predstava v javnost, trajajo tudi 2 meseca. Po generalki sledi premiera, en dan počitka, nato pa lahko pridejo na predstave obiskovalci.

Tudi naši učenci so gospodu Zajcu obljubili, da pridejo v živo pogledat vse to, kar so danes izvedeli. Ob koncu pogovora so se mu lepo zahvalili za predstavitev, nato pa si odhiteli pogledat dve predstavi:

Prvo- in drugošolce je čakala predstava – GROZNOVILCA.

Tretješolci pa so odšli k EMILU IN DETEKTIVOM.

Svoje vtise pa nam bodo še posredovali.

Drugošolka Anja je takole likovno upodobila prizor iz predstave, v kateri je uživala in se pošteno nasmejala.

Prvošolka Leja je takole narisala vse živali, ki so nastopale v predstavi.

Zala pa je poleg sličic dokazala, da zelo lep piše tudi male tiskane črke.

Dostopnost