Skoči na glavno vsebino

Čeprav od ponedeljka, 19. 10., nismo več vsi skupaj v šoli, učenci od 6. do 9. razreda se namreč šolajo od doma, smo imeli z učenci od 1. do 4. razreda (le petošolci so imeli klasičen pouk) poseben dan, obarvan s soncem.

Prvo- in drugošolčki so se ukvarjali z vodo. Zjutraj so zaplesali in zapeli Ob bistrem potočku je mlin, po malici pa se podali do mlina, kjer jih je pričakala učiteljica Anica Butkovič in jim veliko zanimivega povedala ne le o delovanju mlina, o mlinih v Pišecah nasploh, o pomenu Gabernice za kraj …

Nato pa jih odpeljala v notranjost mlina, kjer so si lahko ogledali, kako iz koruze nastane moka …

Ker je bilo lepo sončno vreme, so se učenci prestavili pod vaški kozolec, kjer jih je učiteljica Anica naučila narediti stol iz sitja. Ko je bila namreč sama otrok, so izdelovali igrače iz sitja. In otrokom je kar dobro šlo.

In končni izdelek … Bravo!

Anici smo se lepo zahvalili, spet je dokazala, da je upravičeno postala naj učiteljica 2019. Veliko nam je povedala koristnega, zanimivega, poučnega, zabavnega … Hvala ti, Anica!

Po prihodu v razred so se učenci lotili izdelave mlinčka, delovanje katerega so potem preizkusili na Gabernici.

IN KAJ SO POČELI TRETJE- IN ČETRTOŠOLCI?

Z učiteljico Romano in Urško so bili zelo ustvarjalni najprej v učilnici, nato pa so svoje izdelke že postavili v okolico šole. Čudovito, vse pohvale!

Takole pa izgledajo njihovi izdelki na prostem.

Vsem vam, ki se učite na daljavo, pošiljamo lepe pozdrave. Bodite pridni, delavni, predvsem pa zdravi. Upamo, da se kmalu vidimo!

Dostopnost