Skoči na glavno vsebino

V sredo, 7. 10., smo imeli na obisku v oddelkih podaljšanega bivanja LUCIJO TOMAŽIČ – ritmično gimnastičarko iz Ljubljane. K nam jo je pripeljala gospa Danijela Cvijić Bratanić, vodja kluba ritmične gimnastike RITEM iz Brežic. Izvedeli smo, da je Lucija stara 20 let, z ritmično gimnastiko pa se ukvarja že 15 let. Poleg tega da tekmuje na tekmah in dosega vrhunske rezultate, je tudi trenerka mlajšim deklicam v LJubljani. Preden je pokazala nekaj svojih atraktivnih točk, nam je predstavila svoje rekvizite: žoge, kije, trak, kolebnice in kolebnice. Naših aplavzov ni manjkalo, saj nas je Lucija včasih pustila brez besed s svojimi gibi, kretnjami, čudovito izvedenimi točkami. Na koncu smo si lahko pogledali rekvizite še od blizu, postavili Luciji še kakšno vprašanje in občudovali njene drese, ki si jih zna sešiti tudi sama.

Šolski novinar Leon Štubljar pa je zapisal takole:

Danes smo imeli zelo zanimivo predstavitev športa, ki ga drugače bolj malo poznamo.  Spoznali smo se z ritmično gimnastiko. Predstavila se nam je tekmovalka ritmične gimnastike Lucija Tomažič. To je šport za dekleta. Tekmuje  ena, par ali ekipa štirih tekmovalk. Pri nastopih uporabljajo: žogo, kij, trak na palčki, kolebnico in obroč. Tekmovalka mora biti zelo gibčna, hitra in melodična.

Ob izvajanju njenih plesnih točk in akrobacij se lahko le vprašamo, koliko vaj in odrekanja je potrebno, da se tega naučiš.

                                                       

Gospe Danijeli in gospodični Luciji se lepo zahvaljujemo, da sta si vzeli čas, Lucija se je morala pripeljati k nam iz Litije, in nam popestrili teden otroka. Če bo zanimanje na šoli za ritmično gimnastiko tudi med našimi deklicami, se bo gospa Danijela z veseljem oglasila k nam in nas še sama kaj naučila.

Dostopnost