Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 5. 10., na svetovni dan učiteljev, so v čevlje učiteljev stopili tudi naši devetošolci in se dve uri preizkusili v podajanju znanja. Poučevali so različne predmete in to vse razrede, celo v vrtec so zavili. Nekaj utrinkov iz razreda.

Vse to se je izvajalo v sklopu projekta Učenec poučuje, mentorica Simona Tihole.

Učiteljica Zala Kostanjšek je takole opisala svojo izkušnjo:

3. šolsko uro sem poučevala 1. razred, in sicer glasbo, medtem ko je Ana poučevala 2. razred. Tako sva si delo razdelili. S prvim razredom smo se naučili novo pesem in nekaj malega povedali o ljudski glasbi, na koncu ure pa še igrali z inštrumenti. 

4. šolsko uro pa je z mano poučevala Lana slovenščino, in sicer je ona prevzela 1. razred. Z 2. razredom smo spoznali nekaj novih malih tiskanih črk, ki so jih napisali v zvezek in v delovnem zvezku rešili par nalog. 

Poučevanje se mi zdelo zelo zabavno in zanimivo, vendar tudi malo naporno, sem pa vesela, da sem lahko izkusila, kako je biti učitelj. 

Učitelj Erik Golobič je zapisal:

Danes sem z Jakobom tretjo uro najprej učil sedmi in osmi razred tehniko. Delali smo ventilatorje. Najprej sva z Jakobom razložila, kaj bomo delali in potem smo se odpravili na delo. Pomagal sem tistemu, ki je pomoč rabil in tako je vsak delal svoj ventilator. Po malici sva zopet z Jakobom učila tretji in četrti razred športno vzgojo.

Najprej smo se malo igrali, nato se ogrevali in odšli delat športno-vzgojni kartonček. Delali smo veso v zgibih in poligon nazaj. Rezultate sva zapisovala ter jih predala učitelju po koncu ure. Po končanih dveh urah učenja smo bili prijetno presenečeni, saj nas je učiteljica Simona presenetila s kavo in piškoti v zbornici.

Naredili smo kratko poročilo o tem, kako je bilo in ugotovili, da je poklic učitelja zelo težek. 

Dostopnost