Skoči na glavno vsebino

Od 5. do 9. oktobra poteka TEDEN OTROKA, tokrat na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Kot je na naši šoli že običaj, imamo ta teden polno zanimivih dejavnosti za učence podaljšanega bivanja. Tudi letos ne bo nič drugače, čeprav smo morali zaradi covid situacije stvari precej prilagoditi.

V ponedeljek, 5. 10., na SVETOVNI DAN UČITELJEV, bodo v čevlje učiteljev stopili naši devetošolci in se preizkusili v poučevanju – 3. in 4. uro bodo tako izvedli učni uri za vse učence od 1. do 8. razreda, 5. šolsko uro pa se bodo zbrali v zbornici in naredili evalvacijo svojega dela. Verjamemo, da jim bodo učenci prisluhnili in lepo sodelovali pri njihovih urah. Srečno, devetošolci! Mentorica projekta je Simona Tihole.

V času od 13. do 14. ure pa bodo od ponedeljka do petka v oddelkih podaljšanega bivanja potekale razne aktivnosti.

V ponedeljek nas bodo obiskali člani nogometnega kluba iz Krškega in z nami odigrali nogomet. K tej dejavnosti so vabljeni tudi ostali učenci, ker vemo, da je nogomet šport number 1 in ne dobimo vsak dan nogometašev na obisk.

V sredo bomo občudovali ritmično gimnastičarko iz Ljubljane. Ta dejavnost se bo izvajala v šolski telovadnici.

V petek bo učitelj rolanja Blaž izvedel tečaj rolanja za naše učence opb, ki imajo rolarje, čelado in vso zaščitno opremo. Ostali jih bomo opazovali in občudovali njihove vragolije.

Poleg športnih dejavnosti bomo tudi ustvarjali iz buč, sodelovali na literarnem natečaju Kozjanskega parka, prebrali kakšno zanimivo zgodbo in se o njej pogovarjali … in se igrali družabne igre. Naprošamo starše in učence, da prinesejo zanimive družabne igre od doma že v ponedeljek (obvezno se podpišite nanje), da se bomo lahko do petka čim večkrat igrali (še zlasti v primeru dežja).

O vseh aktivnostih vas bomo sproti obveščali na spletni strani. Hvala za sodelovanje in pomoč, držimo le pesti za lepo vreme, da bomo čimveč dejavnosti lahko izvedli na prostem.

Dostopnost