Skoči na glavno vsebino

V tem šolskem letu imamo izbirni predmet ŠOLSKO NOVINARSTVO, ki ga obiskuje 9 učencev, zato bo letos tudi več njihovih člankov in intervjujev. Pika, Tristan in Erik so danes v knjižnici obiskali učiteljico slovenščine Katjo Kobe in z njo opravili intervju. Pri delu so uporabljali diktafon in se izkazali kot pravi novinarji. Doris in Zala pa sta obiskali našo upokojeno naj učiteljico Anico Butkovič ter opravili z njo intervju, ki pride na našo spletno stran v naslednjih dneh.

Pika: Dober dan! Gospa Katja, kot vemo, ste nova učiteljica na naši pišečki šoli.

Katja: Res je.

Pika: Kako se počutite v Pišecah?

Katja: V redu, super. Ste fajn učenci, veliko znate, ste prijetni. Kolektiv je v redu, super.

Pika: Kaj pričakujete od učencev?

Katja: Kaj pričakujem? Da so spoštljivi drug do drugega, do mene, da so se pripravljeni učiti, pripravljeni sodelovati, da so vedoželjni in take stvari.

Pika: Kaj vam je na šoli všeč in kaj bi mogoče spremenili?

Katja: To je težko vprašanje, zdaj še nisem toliko časa tukaj, da bi kaj spremenila, mislim, da ste prijetni učenci. Mislim, da ne bi bilo nič kaj za spreminjat.

Pika: Kaj ste po poklicu in od kod prihajate?

Katja: Doštudirala sem slovenščino in nemščino, kar pomeni, da sem učiteljica slovenščine in nemščine. Izobraževala sem se tudi za knjižničarko v Ljubljani. Prihajam iz Dolenjske, iz občine Šmarješke Toplice, iz domače vasi po imenu Bela Cerkev, živim pa v Bistrici ob Sotli.

Pika: Zakaj ste se odločili za poklic učiteljice?

Katja: Zakaj? Ne vem. Zdelo se mi je, da si želim pomagati nekomu, ki ne zna in ne razume. To je glavno, zaradi česar sem se odločila.

Pika: Hvala, to je vse. Lep dan še naprej.

Katja: Hvala lepa.

Dostopnost