Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci 2. in 3. razreda! Učitelj Jure je za vas pripravil naloge, ki jih morate izvesti, če želite prejeti priznanja in kolajne ZLATI SONČEK. Potrudite se in opravite vse naloge. Srečno!

ŠPORTNI PROGRAM ZLATI SONČEK

 Pozdravljeni! Ta teden se potegujemo za priznanja in kolajne športnega programa Zlati sonček. Vse naloge, ki so del tega programa, smo izvajali in utrjevali že tekom šolskega leta pri urah športa, zato jih boste z lahkoto opravili tudi doma, in to že v prvem poskusu. Seveda lahko vajo poskusite izvesti večkrat. Pri vseh nalogah zopet velja pravilo poštenosti.

Naloge si shranite v športni dnevnik.

2. RAZRED

  1. DVA IZLETA

Opraviti je treba dva izleta. Hoje naj bo za dve uri. Vsakokrat naj bo cilj na drugem mestu. Če je le mogoče, naj bo cilj na vrhu kakšnega hriba. Na izlet se odpravite v ustrezni opremi  (pohodniški čevlji, nadomestna oblačila, dovolj tekočine).

Zagotovo ste v tem času  nekateri že hribolazili in imate to nalogo že opravljeno. Zato samo izpolnite tabelo.

 

Kam si se odpravil? Koliko časa si hodil?
   

 

  1. SONOŽNI PRESKOKI KOLEBNICE

To naloga je nekoliko prilagojena. Na tla raztegnite po dolgem kolebnico ali pa si narišite ravno črto.

Naloga: Desetkrat zaporedoma in povezano (brez vmesnih prekinitev) bočno sonožno preskočite kolebnico ali črto. Skačete torej levo in desno od kolebnice, pri vaji se lahko  pomikate naprej. Med enim in drugim preskokom je lahko ritmični medskok.

Spodnji video prikazuje izvedbo vaje.

https://www.youtube.com/watch?v=ZUodGQs_Bu0

 

Kolikokrat si preskočil kolebnico/črto?

 

  1. MET ŽOGICE V CILJ

Z razdalje 5 metrov je treba desetkrat zaporedoma vreči teniško žogico v košarkarsko tablo. Če nimate košarkarske table, narišite na steno pravokotnik enake velikosti. Višina pravokotnika naj ustreza višini košarkarske table. Lahko pa si samo označite približno točko meta. Uporabite lahko tudi kakšno drugo podobno žogico. Razdaljo 5 metrov odmerite od stene. Nalogo boste uspešno opravili, če tablo zadanete vsaj šestkrat. Šteje tudi zadetek košarkarskega obroča ali mrežice. Dovoljeni so le meti z eno roko z zamahom zgoraj (pokrčena roka zamahne nazaj nekoliko višje in stran od rame).

 

Koliko zadetkov table si imel?

 

  1. VZRAVNAVA V SED IZ LEŽANJA NA HRBTU (TREBUŠNJAKI)

 
Ležimo na hrbtu s pokrčenimi koleni. Kot v kolenih je 90 stopinj. Roke lahko prekrižamo spredaj. Trup dvignemo do kota približno 40 stopinj oz. do kolen in se počasi spustimo nazaj. Vajo ponovimo 10 krat.

 

Kolikokrat si se dvignil v sed?

 

 

  1. DVA PREVALA NAPREJ

Treba je povezati dva prevala naprej enega za drugim. Izberite mehko podlagi in poskušajte izvesti nalogo. Naloga je opravljena, če samostojno naredimo dva prevala in se pri tem ne odrivamo z rokami od tal.

 

Če je možno se posnemite in posnetek pošljite na mail.

 

Nalogo sem opravil samostojno:        DA     NE

 

  1. TEK NA 200 METROV

 

Treba je preteči 200 metrov. Razdaljo si lahko izmerite s koraki ali pa s pametnimi telefoni, urami. Časa ne merimo. Med tekom ne hodite ali počivate. Hitrost in tempo si prilagodite. Tekaška steza naj bo nekje v naravi. K teku lahko povabite člane svoje družine.  Pomembno je torej da zdržite v teku 200 metrov!


Razdaljo 200 m sem pretekel:

  1. Z lahkoto, brez ustavljanja
  2. Moral sem se enkrat ustaviti
  3. Nisem mogel preteči razdalje brez ustavljanja

 


 

  1. RAZRED

 

 

  1. DVA IZLETA

Opraviti je treba dva izleta. Cilj obeh je lahko isti, vendar po drugi poti. Višinska razlika izletniške točke naj bo 300 metrov. Če se res ne moremo odpraviti na tak izlet, lahko izberemo tudi ravnino. Hoje naj bo za približno tri ure. Na izlet se odpravimo v ustrezni opremi (pohodniški čevlji, nadomestna oblačila, dovolj tekočine).

Zagotovo ste v tem času nekateri že hribolazili in imate to nalogo opravljeno. Zato samo izpolnite tabelo.

 

Kam si se odpravil? Koliko časa si hodil?
   

 

Tvoja fotka iz izleta:

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. SONOŽNO PRESKAKOVANJE KRATKE KOLEBNICE

Kolebnico, ki se vrti od zadaj čez glavo naprej, je treba sonožno povezano ritmično preskakovati. Med enim in drugim preskokom je lahko ritmični medskok. Nalogo uspešno opravimo, če od desetih poskusov vsaj sedem krat zaporedoma preskočili kolebnico.

Če si to nalogo že opravil pri nalogi “Ninja” si samo zabeleži rezultat koliko preskokov si opravil.

 

Kolikokrat si preskočil kolebnico?

 

  1. SPRETNOSTNA NALOGA Z ŽOGO

Dva metra od navpične stene narišemo na tla črto. Stopimo za črto in mečemo žogo v steno ter odbito žogo lovimo. Uporabljamo gumijasto ali plastično žogo. Dovoljeni so le enoročni meti z zamahom roke ob rami. Žogo lovimo z obema rokama, pri tem se lahko pomikamo levo ali desno, ne smemo pa prestopiti črte, ki označuje razdaljo od stene. Nalogo smo uspešno opravili, če smo desetkrat zaporedoma žogo podali v steno in jo ujeli.

 

Slika je simbolična.

 

Kolikokrat si podal in ujel žogo?

 

  1. TEK NA 300 METROV

Treba je preteči 300 metrov, ne da bi tek prekinili s hojo ali postankom. Razdaljo si izmerite s koraki ali pametnimi napravami. Časa ne merimo. Pomembno je v teku zdržati 300 metrov. Hitrost in tempo si izbiramo sami. Najbolje je, da si za izvedbo naloge izberemo pot v naravi. Zapiši počutje.

 

Razdaljo 300 m sem pretekel:

  1. Z lahkoto, brez ustavljanja
  2. Moral sem se enkrat ustaviti
  3. Nisem mogel preteči razdalje brez ustavljanja

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost