Skoči na glavno vsebino

Če bo šlo tako naprej, bodo naši učenci lahko odprli kar svoje pekarne. V teh dneh smo dobili čudovite fotografije njihovih kuharskih mojstrovin, danes pa se nam predstavlja še Pika. Miza družine Skrivalnik je bila za praznike res bogato obložena, Niko pa je sigurno z veseljem poskušal vse jedi svoje sestre. Vse pohvale, Pika!

Pa poglejmo, po čem je zadišalo v teh prazničnih dneh iz Pikine kuhinje.

 

A SE VAM TUDI KAJ SLINE CEDIJO?

Njena mama pa je takole zapisala:

“V petek je sama pripravila testo in ves postopek peke ptičkov, pri oblikovanju je pomagal še Niko.
V soboto je že ob 7-ih imela narejen kvasec in pripravljeno moko za kruh 🙂 tako, da me je hitro spravila iz postelje. Vse pripravlja sama, le vodo sem dolivala. Potem je sledila priprava jajc. Sem si izborila, da sem jih kuhala 🙂 in jih nekaj pripravila s čebulnimi olupki, ostale sta barvala  ona dva. Niko risal s flumastri, Pika s posebnimi barvami in kovinskimi lističi.
Sledila je priprava potice. Spet Pika v glavni vlogi, jaz samo asistentka. Ker smo čokoholiki, je bila seveda čokoladna :-). Malo se nama je zalomilo pri devanju v pekač, tako da je nadev malo tekel ven, a končni rezultat je bil res dober. Vsi pohvalili in potica je hitro izginila, že v nedeljo je ni bilo več :-).
A to še ni vse. V ponedeljek je pekla še kekse po receptu, ki ste ga predlagali, učiteljica Urška, sicer brez glazure, a v obliki metuljev in tulipanov. Tudi super.
Tako, mi smo veseli, da imamo malo slaščičarko in kuharico, ki ji uspevajo že velike reči.”

 

Dostopnost