Skoči na glavno vsebino

Danes 90. rojstni dan praznuje gospa Marija Bremše, imenovana Taja, prababica naših učencev Mihaela in Gabriela. Poslala sta nam mail, v katerem sta nam predstavila gospo, zraven pa tudi risbice, ki sta jih narisala samo zanjo. Vse dobro gospe Mariji želimo tudi vsi mi! Naj vam služi zdravje!

Pozdravljeni!

Najina prababica Taja, tako je kličemo, je Marija Bremše, rojena kot Štrukelj in živi v Pavlovi vasi, rodila se pa je v Novi Gorici 2. 4. 1930. Tam je živela vse do končane druge svetovne vojne. Med vojno je pomagala partizanom. Velikokrat nama je razlagala, kako težki časi so bili med in po drugi svetovni vojni. Takoj po vojni je spoznala svojega moža Mihaela Bremšeta in se z njim poročila ter rodila hčerko Mihaelo. Iz Podlake, kjer sta živela, se je nato preselila v Pavlovo vas v staro hišo, ki stoji za današnjo novo hišo. Zmeraj pove, da ima dva zlata vnuka, Uroša in Tadeja, ki sta zelo pridna. Je zelo prijazna, nama pomaga,  kolikor lahko, in sicer tako, da kaj pove, svetuje in se tudi poheca. Zmeraj  govori, da moramo ubogati, veliko jesti in se učiti. Za dobro oceno dobiva kakšen euro. Lani nama je kupila tudi novo kolo.

Glede te krize s koronavirusom je kar mirna, čeprav na današnji dan nismo ravno praznovali njen rojstni dan kot običajno. Smo jo pa videli skozi okno, saj v hišo trenutno ni najpametneje hoditi, tako je pihnila svečke z druge strani okna. Ko bo konec koronavirusa, pa bomo priredili zabavo za njenih 90 let.

Lep pozdrav

Gabriel in Mihael

Čudovita fotografija, se nam utrne solza, a drugače v teh dneh ne gre. Še bo priložnosti za stisk roke in objeme.

  

 

Dostopnost