Skoči na glavno vsebino

Ker je bil pust med počitnicami, so mladi novinarji malo povprašali učence in delavce šole, kaj menijo o njem. Leji, Doris, Niki in Aniki je pust všeč, ker se lahko našemijo in najejo krofov. Učiteljica Mojca in kuharica Jožica radi vidita pustne šeme, posebej otroke. Vzgojiteljici Ani iz vrtca pa je pust všeč, ker je hudomušen, ker se tisti dan lahko zabavamo in jemo krofe.

In kaj smo počeli med zimskimi počitnicami? Pika je plavala v termah, Tristan je pomagal v vinogradu, Lan je smučal v Italiji, Aljaž je pomagal pri hišnih opravilih, Janž je pekel torto.

IN KAJ NAS ČAKA V MARCU?

Veliko petja in plesa, kajti marec je mesec revij pevskih zborov in folklornikov. Vljudno vabljeni tudi vi na revije:

5. 3. – otroška prepevalnica (Dom kulture Brežice), 11. 3. – otroški pevski zbor (ETRŠ), 18. 3. – folklorniki, 31. 3. – mladinski pevski zbor (ETRŠ)

Učenci 8. in 9. razreda bodo obiskali brežiško knjižnico, devetošolci pa se v sredo, 4. 3., odpravili v Krško na kulturni dan.

V marcu, 12. 3., bomo imeli pogovorne ure.

V ponedeljek, 16. 3., se bodo naši učenci udeležili občinskega parlamenta v Brežicah.

V petek, 20. 3., bomo obiskali varovance Doma upokojencev Brežice in jim polepšali dan s kulturnim programom – POMLADNI POZDRAV IZ PIŠEC.

V petek, 27. 3., se bosta naša učenca David in Lana udeležila regijskega tekmovanja iz fizike v Kostanjevici na Krki. Držimo pesti!

Vmes pa se bomo pridno učili, ker je marec tudi mesec ocenjevanja, skrbeli za higieno, za urejenost šole in okolice, se razgibavali ob torkih in četrtkih zjutraj … 

 

 

Dostopnost