Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 23. 12., je bil za učence naše šole zadnji šolski dan v letu 2019. V torek, 24. 12., bomo doma, ker smo ta dan oddelali že v septembru, ko smo se podali na Pot suverenosti.

Zjutraj smo se zbrali v jedilnici, kjer nismo na ekranu gledali klasičnih jutranjih poročil na SLO 1, ampak čisto naš šolski dnevnik, ki ga je pripravila učiteljica Maja s svojo novinarsko ekipo. Sledilo je krajše predavanje o podnebnih spremembah učiteljice Romane, nato pa smo likovno in literarno ustvarjali na to temo. Po malici se je začela prireditev, posvečena dnevu samostojnosti in enotnosti. V programu, ki sta ga vodila Lana in Tian, “odprla” pa Ivana z igranjem naše himne na violino, smo izvedeli, čemu praznujemo ta praznik, si ogledali kratek in poučen film o plebiscitu in volitvah, nato pa bili tudi sami pozvani, da sodelujemo na volitvah za film, ki naj bi si ga ogledali za konec današnjega dne. Imeli smo čisto pravo volilno komisijo (ravnateljica Nuška, devetošolca Anej in Laura), ki je budno nadzorovala potek volitev in na koncu sporočila rezultate. Navdušenje je bilo veliko, kajti večina je glasovala za animirani film Grinch. S pevskimi točkami so se predstavili tudi naši najmlajši – prepevalnica – z učiteljico Romano in otroški pevski zbor ob spremljavi učitelja Matjaža na kitaro. Ne smemo pa pozabiti na našega harmonikarja Nejca, ki je s svojo harmoniko celo dopoldne skrbel, da se je plesalo po šolskih hodnikih.

Pred ogledom filma pa še eno presenečenje – obisk dedka Mraza. Ker smo bili vsi pridni, smo dobili darila. Hvala, dedek Mraz, res smo jih bili veseli. In preden smo stekli na ogled filma, smo prisluhnili še gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki nam je zaželela lepe počitnice in praznike, poudarila pa predvsem to, da se ne smemo veseliti le daril, temveč negovati tudi vrline, kot so prijateljstvo, skupni trenutki z družino, prijatelji … Prebrala nam je tudi čudovito Pavčkovo pesem:

čE SI MOČNO ŽELIŠ, SE TI VSE URESNIČI: V STOLPNICO, KJER ŽIVIŠ, PRIDEJO K TEBI CVRKUTAT PTIČI, 

PRIDE S POLJANE DREVO, PRIDE IZ BAJK DOBRA VILA.

ČE SI ŽELIŠ MOČNO, TI JE USODA MILA.

ČE PA NIČESAR SI NE ŽELIŠ, ČE SI IZGUBIL ŽELJE IN SEBE, PRIDE HUDOBNA MIŠ IN TE S KREMPLJI OGREBE.

 

Se vidimo spet 6. 1. 2020.

 

 

 

Dostopnost