Skoči na glavno vsebino

V sredo, 27. marca, je v Domu kulture potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin z naslovom RINGARAJA 2024. Predstavilo se je 5 skupin: Mlinarji in Pšečani iz OŠ Pišece (mentorica Karmen Levak), OFS OŠ Artiče, Kresnice iz OŠ Brežice in OFS KUD Oton Župančič Artiče.

Naši dve skupini smo najprej ujeli na vaji …

Potem pa so se odlično predstavili tudi občinstvu.

Mlinarji so se predstavili s točko Nova učiteljica. Nikakor se jim ni mudilo k pouku, kajti učiteljica s Kranjske ni ravno po njihovem okusu, zato so debatirali o tem, kaj bi ji predstavili …

Skupina Pšečani pa je nastopila s Sanjami. Deklica, ki ima vse, le prijateljev ne, si je zaželela vrniti v preteklost, ko je živela njena prababica. In v sanjah ji je to res uspelo. Le v sanjah?

Na koncu so na oder stopile vse skupine in požele ogromen aplavz občinstva in priznanja.

Vse pohvale od vseh nas, ki smo v živo spremljali prireditev. Ker je bilo v dvorani veliko staršev, starih staršev in sorodnikov, vam vsi čestitamo in držimo pesti, da se uvrstite na regijski nivo. BRAVO NAŠI MLADI FOLKLORISTI IN MENTORICA KARMEN, HARMONIKAR MATJAŽ, HVALA PA TUDI JULIJI VREŠAK, KI JE POSKRBELA ZA ČUDOVITO GLASBO S POMOČJO CITER.

Dostopnost