Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 29. januarja, se učenke 6. razreda in učitelj Jure odpravljajo v Kranjsko Goro, kjer bodo preživeli 5 dni v šoli v naravi. Ker so tri tudi šolske novinarke, nas bodo obveščale o dogajanju s fotografijami in teksti. Le redno spremljajte spletno stran šole. Srečno pot in lepo smuko!

PONEDELJEK, 29. JANUAR 2024

10.00 – “Še čisto malo, pa prispemo na cilj. Malo okrepčila, pa naprej. Pozdrav vsem!” Alina

DEKLETA IN UČITELJ JURE SREČNO PRISPELI V KRANJSKO GORO.

Zdaj so ravno v sobah, sledi kosilo, potem pa dogodivščinam naproti. Zvečer se nam ena od novinark javi po telefonu …

18:00 Po telefonu se nam je javila novinarka Alina in povedala naslednje:

“Danes ni bil preveč naporen dan. Po kosilu (njoki, zelenjavna omaka z mesom) smo se spoznale s tehnikami smučanja na manjšem hribu (A in V), po prihodu v dom pa še s pravili na smučišču. V domu so še drugi učenci, zato se lahko družimo z njimi. Po večerji nas verjetno čaka še sprehod po Kranjski Gori, nato pa počitek. Imamo se lepo in vas vse lepo pozdravljamo.”

V torek zvečer se nam oglasi po telefonu novinarka Lana.

TOREK, 30. JANUAR

Čudovito sončno vreme, obilo snega … Dekleta pa na smučke in na sneg. Učitelj Jure jih je ujel … ne vseh, so hitre. Jih prepoznate? Srečno, punce!

17:45 Po telefonu se je javila novinarka Lana:

“Danes smo malo utrujene, saj smo bile več na snegu kot včeraj. Zbujamo se ob sedmih, spat hodimo ob desetih. Vreme je super, zjutraj malce hladno, potem pa lepo, sončno. Alina smuča z drugim učiteljem, me tri pa smo z učiteljem Juretom. Počutimo se dobro. Za kosilo smo jedle krompir, pečenko. Lačne nismo. Kadar imamo vodene dejavnosti, se družimo tudi z drugimi učenci. Nekaj stikov smo že navezale… Vse vas lepo pozdravljamo. Starši, ne skrbite, vse je super.”

V sredo se oglasi Julija Ana.

SREDA, 31. JANUAR

11:00 Po zasluženem delu sledi malica … In to na sončku … Alina pa še kar smuča … Bravo, dekleta!

18:00 Po telefonu se nam je javila zelo dobro razpoložena Julija Ana:

“Danes je bil moj najljubši dan. Obiskali smo jezero Jasna in Triglavski narodni park. Imamo se zelo dobro, skoraj tako dobro kot v šoli. Smučanje nam gre kar dobro. Alina smuča v boljši skupini z učenci OŠ Polje LJubljana. Za kosilo smo imeli mlince in bedrca. Včeraj zvečer smo imeli kviz in smo bile razdeljene v različne skupine. Malo smo prehlajene, ker je zjutraj mrzlo, čez dan pa sončno in lepo. Malo pa mogoče že pogrešamo šolo, a res malo. Vse vas lepo pozdravljamo.”

Bravo, punce, le pogumno naprej. Še malo, pa bo res treba domov. V četrtek zvečer se nam javi TEja.

ČETRTEK, 1. FEBRUAR

10:50 ČAS ZA MALICO … DANES DEKLETOM DRUŽBO DELA ŠE NEKDO … MLADI SMUČAR. UŽIVAJTE, DEKLETA! In hvala učitelju Juretu za fotografije.

16:00 Da ne bodo dekleta le smučala, učitelj Jure poskrbi tudi za snežne igrarije.

18:16 Po telefonu se nam je javila Teja:

“Poleg smučanja smo tudi danes šle na pohod do Jasne. Bilo je precej hladno zjutraj. Za kosilo smo si privoščili makaronovo meso. Po večerji sledi predstavitev šol in našega bivanja v Kranjski Gori. Imele smo se lepo, Alina je sicer smučala v boljši skupini, me 3 pa smo tudi osvojile prve zavoje. Malo pa že pogrešamo svoje starše. SE vidimo jutri!”

BRAVO, PUNCE! BRAVO, UČITELJ JURE! SREČNO POT JUTRI DOMOV.

Dostopnost