Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 15. januarja, je na obisk k novinarjem prišla podžupanja Mojca Florjanič. Z njo smo pripravili mini tiskovno konferenco. Program sta vodili Ina in Alina, novinarji pa so podžupanji postavljali različna, a zanimiva vprašanja. Fotografije so posneli Luka B, Nace in Bojan.

Gospa Mojca je povedala, da je povezana s Pišecami, kajti tu je služboval tudi njen dedek, ki je bil ravnatelj, njegova žena pa učiteljica gospodinjstva. Veliko časa je preživela v teh krajih, tudi shodila je v Pišecah.

Po študiju prava se je zaposlila na Finančni upravi RS v Brežicah, kjer še vedno dela. Delo podžupanje pa opravlja v popoldanskem času, je torej neprofesionalna podžupanja. Z gospodom županom in še dvema podžupanoma se srečuje ob četrtkih, ko si tudi razdelijo vloge. Mojca je zadolžena za družbene dejavnosti.

Pravi, da je delo sicer zahtevno, včasih naporno, a ga opravlja z velikim srcem in nasmehom na obrazu. Ima 4-letni mandat. Svojo pisarno ima kar doma.

Poleg vsega dela je dejavna tudi na kulturnem področju, je v društvu Drugi oder, hkrati pa predava mladim o davčnem opismenjevanju.

Obiska pri nas je bila vesela, kajti smo prva šola, ki smo jo povabili, zato bomo še sodelovali. Če nam uspe, gospa Mojca nam je obljubila pomoč, bomo obiskali gospoda župana Ivana Molana, da vidimo, kaj vse se nahaja v stavbi Občine Brežice.

Gospe Mojci smo se zahvalili za obisk in vse zanimivosti, ki nam jih je izdala, hkrati pa smo videli, da veliko ve o tem, kaj se dogaja ne le v Pišecah, tudi sicer v občini. Hvala vam, gospa podžupanja.

Dostopnost