Skoči na glavno vsebino

Naši šolski novinarji so aktivni tudi med vikendom. Tokrat sta prispevek pripravila novinarja Nace in Ožbej Matijevc, ki sta za vikend z ostalimi Pišečani obiskala božični sejem v Salzburgu. Hkrati pa posnela tudi nekaj čudovitih fotografij. Bravo, fanta!

V soboto, 9. decembra smo se ob 3.00 zjutraj odpravili na romanje v Salzburg. Peljali smo se 6 ur. Vožnja je bila dolga, a ker smo bili v dobri družbi (Urban, Niko, Luka, Ožbej, Nace), je čas hitreje tekel.

Romanje smo pričeli s sv. mašo v romarski cerkvi Maria Plain nad Salzburgom. Nato smo se odpravili v Hangar 7, kjer so razstavljeni Red Bull formule, letala, dirkalni avtomobili, motorji in helikopterji. Ogledali smo si tudi obleko, v katero je bil oblečen Felix Baumgartner, ki je prvi skočil iz vesolja nazaj na Zemljo. Potem smo se odpeljali v mesto in se v katedrali sv. Ruperta udeležili orgelskega koncerta. Igrali so na 7 orgel, iz največjih pa je bil zven zelo glasen.

S skupino smo se odpravili skozi mesto in ogledali veliko znamenitosti: trgovino Red Bull World, najstarejši samostan na svetu, fontano, ki je služila za umivanje konjev, Mozartovo rojstno hišo in veliko cerkev. Ogledali smo si še vrtove ob palači ter muzej, ki se nahaja v nekdanji nadškofovski palači. V muzeju je bilo zelo zabavno, saj smo se preoblačili v oblačila iz tistega časa. Za konec smo šli še po adventnih stojnicah, kjer smo si nakupili čokoladno-sadne ražnjiče. Naporen, a zanimiv dan smo zaključili z obiskom McDonaldsa. Do doma nas je čakala dolga vožnja.

Dostopnost