Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. novembra, je bilo na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece delovno že od 7. ure dalje. Učenke 6. razreda in učiteljica Larisa Vodopivec so pričele s pripravami za zajtrk v jedilnici. Pripravile so prte, pribor, okrasile mize, se oblekle v čisto prave kuharice, nato pa nas vse postregle z zajtrkom v jedilnici. Vsi skupaj – učenci in učitelji – smo sedli za skupno mizo, se okrepčali z mlekom, kruhom, maslom, medom in jabolki, nato pa odšli v razrede in nadaljevali z delavnicami.

Šestošolke Julija Ana, Alina, Teja in Lana so same spekle kruh, v šoli pa nas posladkale še z medenjaki, prave kuharice, ni kaj, bravo, dekleta.

Pridni, hitri in ažurni šolski novinarji pa vse dokumentirajo na fotografijah. Bravo, novinarska ekipa!

Fantovska ekipa šolskih novinarjev pa je skupaj zapisala takole:

“Za zajtrk smo jedli med, maslo, kruh, mleko in jabolko. Najmlajše je po malici obiskal čebelar in nam povedal veliko o čebelah. Pri učiteljici Alenki smo spoznali tradicionalni angleški zajtrk, z učiteljem Sebastjanom pa pekli žgance. Pojedli smo tudi medenjake, ki so jih spekle učenke 6. razreda. Pri učiteljici Katji smo zlagali prtičke, pri učiteljici Petri smo računali kalorije. Za kosilo smo imeli joto. Bil je zanimiv dan, pa še dobro smo se najedli.”

Ta dan smo namreč imeli dan dejavnosti. Najmlajše je obiskal lokalni čebelar g. Žmavc in se z njimi pogovoril o čebelicah, medu, ogledali so si tudi mlin v Pišecah, ki še vedno mleje moko, si pripravili medene ploščice, zaplesali in naredili čebelice iz papirja.

Učenci tretje triade so spoznali tradicionalni angleški zajtrk in ga primerjali s slovenskim, se pogovorili o zdravi prehrani, samooskrbi, pripravljali origami pogrinjke, uvedli ulomke v prehrano, prehranski kalkulator, pekli medenjake …

Tradicionalnega slovenskega zajtrka se vedno veselimo, kajti takrat vsi skupaj pojemo, si kaj lepega povemo, zaželimo lep dan, predvsem pa dobimo veliko zdrave energije za cel dan.

Dostopnost