Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. oktobra, zaključujemo z uspešno izvedenim projektnim tednom. Naši prijatelji iz Tenje, Buj in Kragujevca se bodo kmalu odpravili domov, še prej pa bodo malo prisluhnili simpatičnemu fantu iz Manchestra, ki sliši na ime Raeece, igra pri nogometnem klubu Krško in se je z veseljem odzval našemu povabilu, da nam malo predstavi svojo državo. Naši učenci bodo pa tako imeli priložnost slišati tudi malo njegovega naglasa. Hvala Anžetu Urbanču iz Krškega, ki nam je zopet pomagal pri organizaciji srečanja. Fotografije je posnela novinarka Alina.

Hvala Janu iz devetega, ki danes skrbi za našega gosta.

Preden pa so naši gostje odšli domov, smo skupaj posadili drevo – hruško, malo zaigrali, zaplesali in zapeli. Naslednje leto se zopet vidimo v Pišecah. Srečno pot!

Fotografije je posnel novinar Niko.

Šolska novinarka Alina je takole strnila petkovo dopoldne:

“Danes je bil zadnji dan Unesco tabora. Zjutraj smo se zbrali v računalnici učenci od 5. do 9. razreda. Reševali smo evalvacijo projektnega tedna. Kasneje se nam je pridružil nogometaš iz Manchestra, ki igra v klubu Krško. Igrali smo tudi angleško-geografski bingo. Namigi so bili povezani z odgovori nogometaša. Nato je sledil zaključek tabora. Nastopali so naši najmlajši in folkloristi. Gostje in gostitelji so posadili novo drevo – hruško. Ko so gostje odšli, smo bili žalostni, kajti cel teden smo se imeli z njimi zelo lepo.”

NA KONCU PA POHVALA VSEM ŠOLSKIM NOVINARJEM, KI SO PRIDNO CEL TEDEN FOTOGRAFIRALI, PISALI ČLANKE, SKRBELI, DA NAM NI NIČ UŠLO.

Letošnjo ekipo šolskih novinarjev sestavljajo: Zoja, Ema B, Jan P, Luka M, Žan, Luka B, Nace, Zala, Alina, Tjaša, Lana Ž, Julija Ana, Niko, Urban, Ožbej, Aneta, Anamarija, Izabela …

Dostopnost