Skoči na glavno vsebino

Lepo sončno sredino dopoldne so učenci do 1. do 3. in od 6. do 9. razreda izkoristili za pohod po Gorjancih. Najmlajši so si za cilj zadali Gospodično, večji pa Trdinov vrh. Nekaj fotografij z vrha je že prispelo, ostale nam pošljejo še šolski novinarji.

Fotografije novinarja Mihaela, Jana, Žana in Ožbeja.



Novinarki Ema B in Zoja pa sta takole opisali pohod …

Zoja – “Ko smo šli na Gospodično, smo hodili po kamnih in koreninah, nato smo prispeli do prvega potoka, a v njem ni bilo vode. Ko smo prispeli do drugega, je voda malo tekla. Tudi pri tretjem potoku je bilo malo vode. Ker je bila koča na Gospodični še zaprta, smo šli do Miklavža, kjer je bila tudi zaprta koča. Počakali smo še fante in skupaj šli nazaj do Gospodične. Ob 12. uri so kočo odprli. Nekaj smo si kupili, nato pa se vrnili nazaj v dolino, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal v Pišece.”

Ema B – “Dober dan! Prvo smo šli na Gospodično. Ta pot je bila dobra, saj smo srečali tri potočke. Na Gospodični je stala koča, v kateri je gostilna. V gozdu je bilo veliko blata. Šli smo čez majhen most in se zabavali. Šli smo tudi do Miklavža, kjer imajo igrala. Malo smo se igrali, pojedli in šli naprej. Na Miklavž so prišli tudi fantje 8. in 9. razreda. Nato smo skupaj šli do Gospodične. Tam smo si kupili sladoled, liziko, čips in še kaj. Na koncu sem padla. To je konec moje zgodbe.”

A danes je Ema že v šoli, tako da je bil pohod vseeno uspešen. Pohvale mladima novinarkama iz 3. razreda za prvo javljanje.

Dostopnost