Skoči na glavno vsebino

Člani izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo so opravili prve intervjuje, tokrat so se pogovarjali z novo učiteljico matematike in fizike – Petro in učiteljem Sebastjanom, ki pri nas delo preko javnih del.

Kristjan in Mihael sta obiskala v kabinetu učiteljico Petro in izvedela, da je stara 24 let in prihaja iz Curnovca. Všeč ji je poklic učiteljice, zato je z veseljem sprejela delo na naši šoli. Poučevanje na naši šoli ji je še posebej všeč, ker so majhni oddelki. Poleg poučevanja matematike in fizike rada smuča, jaha konja, pomaga doma na kmetiji. Vozi BMW 1, po horoskopu je oven, rada ima pse, nikakor pa ji niso všeč pajki. Če bi morala biti vodička po Pišecah, bi obiskovalce odpeljala do Pleteršnikove domačije, na grad, prav tako pa ve, da so Pišece znane po marelicah. Ker je danes /21. 9./ mednarodni dan miru, sta jo mlada novinarja vprašala, kaj ji pomeni mir: “Mir je nekaj kar ceniš, ko ga nimaš.”

Kristjan in Mihael sta dopisala, da je učiteljica Petra mirna, se ne razjezi, pripravi zanimive ure s poskusi in športnimi vložki.

Lan in Anej sta obiskala učitelja Sebastjana, ki jima je postregel z zanimivimi odgovori. Učitelj Sebastjan je študiral strojništvo, pred prihodom v Pišece pa je poučeval tehniko v Leskovcu pri Krškem, v Krškem in Šentjerneju. Rad kolesari, strelja s fračo in lokom, gobari in hodi na sprehode ter planinari. V šolo se vsako jutro pripelje s kolesom. Nima najljubše barve, kajti to je odvisno od razpoloženja, trenutka.

Tudi učitelj Sebastjan bi goste popeljal do Pleteršnika, mlina, hkrati pa je povedal, da so med drugo svetovno vojno Nemci želeli narediti predor v Pišecah, a jih je presenetila voda.

In kaj njemu pomeni beseda mir? “Lahko ločimo vsakodnevni mir, npr. tišino, ali pa mir v svetu, npr. ko ni vojne.”

Lan in Anej sta dopisala, da je učitelj Sebastjan vesel, prijazen, občudujeta pri njem pa to, da so njegovi hobiji povezani z naravo, ne pa z moderno tehnologijo.

Novinarka Ajna pa je ob mednarodnem dnevu miru učence povprašala o tem, kaj jim pomeni mir, in izvedela:

  • da smo drug do drugega prijazni (Larisa)
  • da je mir v družini (Zala)
  • da ni vojne (Anja)
  • da ne norimo (Ina)
  • da ne preklinjamo (Nina)
  • da se ne kregamo (Niko)
  • da si med seboj pomagamo (Bojan)
  • da si ne težimo (Izabela)
  • da smo prijatelji (Jan)

IN PRAV IMAJO ČISTO VSI – NAJ BODO VSI NAŠI DNEVI POLNI PRIJAZNIH BESED, NASMEHOV, OBJEMOV, POMOČI, SMEHA, PA BO SVET TAKOJ LEPŠI.

Dostopnost