Skoči na glavno vsebino

V tem šolskem letu se je šolska novinarska ekipa še okrepila z novimi člani, zdaj nas je že 20, hkrati pa smo bogatejši še za en fotoaparat, ki nam ga je podarila družina Kostevc. Z veseljem ga bomo uporabljali in se udeleževali fotografskih natečajev. Nekaj novih in že “starih” šolskih novinarjev pa je pripravilo kratka poročila svojih počitnic.

Luka B, 5. razred

Moje počitnice so se začele tako, da sem šel na morje. Na morju sem užival pri vožnji in skokih s pedolina. En dan sem prespal tudi pri dedku in babici, ki sta bila v Novalji. Doma sem veliko časa preživel na šolskem igrišču ob igranju nogometa s prijatelji. Nato pa sem se še enkrat odpravil na morje in s stricem izvajal vragolije na vodnih igralih in supu. Nato pa je bilo treba že nabaviti material za šolo, hkrati pa so se začeli tudi treningi nogometa.

Ema B, 3. razred

Jaz sem svoje poletje preživela super, ampak najboljše je bilo, ko smo imeli počitniško varstvo v šoli. Super sem se imela tudi na morju. Šli smo se kopat v Dobovo. Obiskali smo tudi muzej pračloveka v Krapini. Bila sem tudi na počitnicah pri Zali Krulc.

Anamarija, 3. razred

Med počitnicami sem se veliko vozila s kolesom. Dvakrat sem pri Kostanjškovih navijala za fante pri nogometu. Vsak vikend zvečer sem šla s sosedo na sprehod s psom. Enkrat sva bili z mamo v gozdu, a gob nisva našli. Pri botri Liliki, so bili na počitnicah tudi moji bratranci, s katerimi smo se veliko igrali. Štiri dni sem delala družbo babici v Štorah, ker je bil dedi na terapijah v Soči. Vsako jutro sva doma z dedijem hranila mucke, prašička, kravico in kokoši. Proti koncu počitnic je ati obljubil izlet v neznano. Sledilo je pravo presenečenje. Pripeljal nas je v Topoljščico. Do solz sem bila vesela. Pet dni sem bila prava ribica.

Urban, 7. razred

Med počitnicami si bom najbolj zapomnil trenutek, ko smo pri Kostanjškovih igrali nogomet. Bil sem golman na tekmi proti ekipi Krškega. Bilo je vroče, izgubili smo, a je bilo super igrati proti ekipi, ki je nismo poznali. Na koncu smo se vsi skupaj slikali in se zabavali.

Ožbej, 7. razred

Odpotovali smo v Nemčijo, kjer smo si ogledali štadion Alianz Arena. V njihovi trgovini sem si kupil kapo. Na poti proti severu smo se ustavili v Legolandu, kjer je bilo polno vlakcov, gradov, maket mest … Čudovito. Naša pot nas je vodila skozi več starih mest, Ulm na primer. V njih smo si ogledali zanimive hiše in mnogo muzejev. Tudi tehniški muzej, ki nas je navdušil, nismo izpustili. Počitnice so bile res vrhunske.

Dostopnost