Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 24. aprila, bo na šoli prav poseben dan. Že nekaj let izvajamo Unesco projekt Večerja, ki bo tokrat puntarsko obarvan. In kaj se bo dogajalo v šoli in v njeni okolici?

Učenci bodo razporejeni v naslednje delavnice: mlini, kulinarika, zelišča, lov za preživetje, kuhanje golaža, puntarska književnost, potovanje v pišeško zgodovino, gledališče, glasba in igre … K sodelovanju smo povabili tudi društva v kraju in posameznike (z nami bodo člani Lovske družine Pišece, Turističnega društva Pišece, Aktiv kmečkih žena, Zeliščarska kmetija Fabinc …). Delavnice bomo izvedli v šoli, nekatere pa tudi na terenu.

Kaj vse bomo počeli in naredili dopoldne, pa bomo prikazali na popoldanski prireditvi ob 17. uri pred šolo. Dragi starši, krajani, sorodniki, vljudno vabljeni, da se nam pridružite na zaključku, kjer bo predstavljen pomen puntarske večerje, sledil bo kulturni program (pevci, gledališka skupina …), na koncu pa pogostitev. V primeru dežja se bo dogajanje preselilo v šolo, na hodnik in spodnje učilnice.

PRIDRUŽITE SE NAM!

Dostopnost