V petek, 18. novembra, smo imeli na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav prijeten zajtrk. Zakaj? Vsi smo se ob 7.30 zbrali v jedilnici, učenci in učitelji, kjer so nas čakale pogrnjene mize, pribor, mleko, maslo, med, nato pa so nas naši SPH-učenci (tisti, ki obiskujejo izbirni predmet sodobna priprava hrane pri učiteljici Urški Tomše), preoblečeni v čisto prave natakarje in natakarice, postregli z jedmi, ki sodijo na mizo ob tem prazniku.

Bilo nam je prav prijetno in lepo. Učenci so pri SPH uri prejšnji dan spekli še odlične jabolčne pite, s katerimi smo se posladkali.

Tradicijo pa bomo obdržali tudi v času kosila, kajti na jedilniku bo tradicionalna slovenska jed – jota. Posladkali se bomo še z mafini.

Ja, ko se vsi lahko skupaj zberemo v jedilnici, pokramljamo ob dobri hrani, je pa res privilegij. Nad postrežbo, bontonom pri obrokih in prijetnim vzdušjem v šoli je bila zelo navdušena tudi naša gospa ravnateljica Nuška Ogorevc.

Dostopnost