Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. 9., nas je obiskal pisatelj Žiga X Gombač in s tem odprl sezono branja in bralne značke na šoli. Na zelo zanimiv način nam je povedal, kaj vse potrebuje pisatelj za pisanje, nato pa nam povedal zgodbo, kakšne težave so ga čakale na poti iz Ljubljane do Pišec. Uspešno je premagal vse ovire s pripovedovanjem zgodb o beli družini, levu, fantu Adamu, vitezu … In prispel v Pišece. Sigurno bomo posegli tudi mi po kakšni ne le njegovi knjigi, temveč tudi knjigah ostalih avtorjev. Prijetno branje vsem vam!

Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc se je zahvalila Žigi in mu za navdih pri pisanju podarila šolski čaj in med.

Šolska novinarka Pika je takole strnila misli:

“Vsak pisatelj začne s pisanjem na enak način.” Tako je Žiga X Gombač začel predstavljati pisanje zgodb. Ker je pisanje zgodbe težko, nam je zgodbo predstavil z zgodbo. Peljal se je proti Pišecam, ko so ga na poti petkrat ustavili mali razbojniki s pisanim pogledom in od njega vsakič zahtevali zgodbo. Prva zgodba je govorila o beli družini, ki se je bala črne. Druga o dečku Adamu, ki ni našel prostora zase v družinskem cirkusu. Tretja o levu, ki ga je bilo strah. Četrta o zaljubljenem vitezu. In peta o železnih vratih na Ljubljanskem gradu.
S temi zgodbami nam je gospod Žiga pokazal, da zgodbe ni težko napisati, imeti moraš le domišljijo in željo do pisanja.
 
Otvoritev bralne značke je bila polna humorja in dobre energije. In gospod Gombač je sigurno prepričal še več učencev v branje.
 

Prvo- in drugošolci pa so danes imeli kulturni dan in so cel dan razmišljali o knjigah, branju, obiskali šolsko knjižnico …
Dostopnost