Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 14. 3., na svetovni dan števila PI, smo se zbrali v šolski telovadnici in izvedli prvo šolsko tekmovanje v recitiranju števila PI.

V programu, ki ga je povezovala šestošolka Kaja, se nam je predstavila zlata citrarka Ana Jagrič, ki je iz rok gospe ravnateljice prejela tudi priznanje in velik aplavz nas vseh.

Vsi smo si ogledali posnetek pogovora Nika Škrleca z učencem Tiborjem Hvalo, ki je lani postavil slovenski rekord z recitirajem 10 123 decimalk števila PI.

Učiteljica Romana je pripravila PP-predstavitev z aktivnostmi, ki smo jih na PI izvedli v petek v sklopu pouka.

Nato pa je učiteljica Brigita, v čigar glavi je nastala ideja za današnje tekmovanje, napovedala tekmovalce, ki se bodo pomerili v recitiranju števil. V komisiji sta bila poleg Brigite še učitelj Matjaž in učiteljica Katja Kobe.

In se je začelo.

Med tekmovalci so bili naslednji učenci: Rok, Leon, Justinjan, Lan, Pika, Tinkara …

In ker sta bila Lan in Justinjan tako blizu, sta se uvrstila v veliki finale, v katerem je Justinjan premagal Lana za dve decimalki več.

Tretje mesto je pripadlo Tinkari Dušič.

Najboljši trije so prejeli sladko-poučne nagrade iz rok gospe ravnateljice in učiteljice Brigite. Zmagovalec pa prehodni pokal, ki bo krasil polico v njegovi sobi eno leto, ko bomo spet izvedli PI-tekmovanje.

Za konec nas je čakalo sladko PI-presenečenje v jedilnici: PI-te in PI-torta (vzgojiteljice Sandre).

Učence pozdravlja Nik Škrlec:

Dostopnost