Skoči na glavno vsebino

“Branje je ena najpomembnejših stvari, ki jih moraš obvladati, če želiš postati vse, kar želiš. Z branjem se razvijajo tvoji možgani. Branje ti pomaga biti boljši v šoli. Branje ti ponuja okno v svet. In najpomembnejše: zaradi branja ne boš postal le boljši učenec, ampak tudi boljši človek. “

Branje spodbuja otrokov intelektualni, čustveni in jezikovni razvoj, hrani njegovo domišljijo, pripomore k razvoju empatije in širi njegov besedni zaklad, vse to ugodno vpliva na njegov celostni razvoj.

Založba PRIMUS je v decembru in januarju pomagala »odpreti« okno v svet desetim šolam in vrtcem: OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE,   OŠ GLOBOKO, OŠ BIZELJSKO, OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA, OŠ ARTIČE, OŠ CERKLJE OB KRKI, OŠ VELIKA DOLINA, VRTEC MAVRICA BREŽICE, OŠ BREŽICE, OŠ BISTRICA OB SOTLI.

S svojo nesebično donacijo knjig so razveselili otroke, učence in strokovne delavce vrtcev in šol. Skupno so podarili čez 6.500 knjig. Knjige tako polnijo police šolskih in vrtčevskih knjižnic. Nekateri vrtci in šole so del knjig namenili decembrski obdaritvi otrok.

Zavedamo se, da so knjige neizmerne zakladnice znanja, zato se  iz srca zahvaljujemo ZALOŽBI PRIMUS za donacijo knjig.

Ana Žalac, pom. ravnat. za vrtec pri OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Dostopnost