Skoči na glavno vsebino

Ker nam covid razmere ne dovolijo, da bi kulturni praznik obeležili v domu ali v skupnem prostoru, se je letos nekaj učiteljev in učencev pripravljajo v razredih, nas pa so vse prijetno presenetili v petek, 4. 2., s čudovito PP-predstavitvijo.

Novinar Bojan (mentorica učiteljica Katja B) je preverjal, koliko vedo o Prešernu učenci prvega in drugega razreda. Učiteljica Romana, prvo- in drugošolci so pripravili glasbeni kamišibaj z lisičko, ki je prav zvita zver. Kratko uprizoritev Povodnega moža so pripravili učenci OPB 2 (3., 4. in 5. razred) ob pomoči učiteljice Sanje, petošolci z učiteljico Katjo K pa so se lotili pesmi Nekaj ti moram povedat Andreja Rozmana Roze. Predstavitev so s pesmijo Pustite nam ta svet zaključili naši mladi pevci pod vodstvom učitelja Dejana. Čudovito, še sam France bi vam zaploskal.

Čaka nas podaljšan vikend, v šolo se vračamo šele v sredo, 9. februarja. Izkoristite dneve za bivanje na prostem, branje kakšne zanimive knjige, pogovor s prijateljem, ogled dobrega filma ali predstave … Pa ne pozabimo na kulturno vedenje, ki ga moramo gojite vse dni v letu.

Naj bo prešerno pri vas doma v času praznika!

Dostopnost