Skoči na glavno vsebino

V tednu od 11. 10. do 15. 10. 2021 smo v sklopu Unesco projekta: Izboljšajmo odnos do hrane v šoli beležili količino odpadne hrane. Vsak dan smo stehtali odpadno hrano pri malici in kosilu. Rezultati so pokazali, da je bilo v celotnem tednu pri malici približno 7,5 kg odpadne hrane, pri kosilu pa skoraj 44 kg. Več odpadne hrane je bilo pri mlajših (1.-5. razreda) pri obeh obrokih. Z učenci smo imeli delavnico, kjer smo se pogovorili o ravnanju s hrano, kje odpadna hrana pristane in kaj lahko naredimo, da zmanjšamo količino odpadne hrane. 
Največ odpadne hrane je bilo pri najmlajših, zato so dobili nalogo, da sestavijo jedilnik, ki bi jim bil všeč. Zanimivo je bilo, da so zapisali stvari, ki so že na jedilniku, vendar hrana kljub temu pristane v smeteh. Kot je bilo pričakovano, pa so se pojavile želje po bolj sladkih jedeh.

Katja Berkovič

Dostopnost