Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek v Unesco projektnem tednu z naslovom SADEŽI DUHA je bil namenjen medpredmetni povezavi.

Prvo- in drugošolčki so se preizkusili v jogi s Katjo, lovu na skrite predmete v naravi, igri mancala …

Tretje- in četrtošolci z Romano so izkoristili lepo vreme in stekli športat na prosto. Vmes so se pridno učili.

Peto- in šestošolci (z Matjažem in Juretom) so z lovcema Milošem in Francijem spoznali njuno delo, obiskali Lovski dom in skupaj pekli jeger, kostanj.

Urban in Kaja sta takole zapisala:

Obisk lovskega doma je bil zelo zanimiv. Pričakala sta nas dva lovca in nam razložila, da lovci ne streljajo le živali, temveč tudi skrbijo zanje. Spoznali smo tudi lovskega psa Brina. V lovskem domu imajo veliko pokalov in trofej, ki smo si jih z zanimanjem ogledali. Med tem smo zakurili ogenj, kajti potem smo pekli jeger in kostanj. Lovec Franci nam je pokazal krajši trening s psom. Preden smo odšli nazaj v šolo, smo vse pospravili in se zahvalili lovcema za zelo zanimiv dan.

Sedmo- in osmošolci so potovali v svet biologije in fizike. Z učiteljico Urško so spoznavali oko, secirali tudi prašičjega, z učiteljico Brigito pa spoznavali delovanje leče, odboj, lom svetlobe …

Novinarka Maša je takole zapisala:

V ponedeljek smo sedmo- in osmošolci začeli projektni teden z delavnico VIDETI in VEDETI. Delavnico sta vodili učiteljici Brigita in Urška. Izvedeli smo se o očesu, lečah, lomu in odboju svetlobe, na koncu pa secirali prašičje oko. Delavnica nam je bila zelo zanimiva, hkrati smo se tudi veliko naučili o zgradbi človeškega in živalskega očesa. 

Devetošolci so s Tanjo Culetto delali mila, zraven pa imeli zanimivo jezikovno-športno in likovno dopoldne.

LOVILCI SANJ. Indijanci so jih obešali nad svojim ležiščem, vanje so se ujele skrbi, lepe sanje pa so zdrsnile skozi. Idejo za lovilce sanj je dala Tanja Plevnik.

Dostopnost