Skoči na glavno vsebino

V tednu otroka, ki je za nami, smo zelo uživali. Kljub temu da naša najmlajša članica šteje 11 mesecev, smo uspešno krmarili skozi teden. In kaj vse smo počeli? V ponedeljek so nam Palčki sami naredili slano testo. Vsi smo upodabljali ježke, ki že pridno počivajo v naših garderobah. Mi, najmlajši, smo naredili dva ježka, medtem ko so Palčki naredili vsak svojega.

V torek smo imeli srečanje s pišečkimi gasilci. Pogledali smo si njihovo vozilo, slišali sireno, špricali z vodo, poskusili njihove težke čelade ter si v domu pogledali njihove nagrade.

V sredo pa smo s skupino Palčki imeli bučno olimpijado. Ta je potekala kar na našem otroškem igrišču. Najmlajši smo s samokolnico prevažali buče, jih nosili, kotalili ter z žlico nosili kostanje. Palčki, ki so že veliki, pa so z žlico nosili kostanje in ruženo koruzo po  že vnaprej pripravljenem poligonu. Je pa ta olimpijada imela duh tekmovanja, saj so Palčki preverjali svoje moči ter med sabo tekmovali. Za konec olimpijade pa smo vsi dobili zlato medaljo za sodelovanje. Preden smo odšli na kosilo, pa smo naredili še en obhod po parkirišču. Zagledali smo traktor in obstali. Nekdo mora opraviti tudi nadzor. J Četrtkov dopoldan pa nosi naslov Mehurčkast ples. Tokrat smo mi, Žogice, gostile Palčke. Vzgojiteljice smo pripravile glasbo, svetlobne laserje ter prižgale napravo, ki je namesto nas pihala milne mehurčke. Odlična iznajdba! V plesu smo uživali vsi, Žogice, Palčki ter vzgojiteljice.  Za konec plesa  pa smo se ulegli na tla, se umirili ter pustili mehurčkom, da so nas pobožali. V petek nas ni zmotil niti dež.

Po jutranjem krogu smo Žogice likovno ustvarjale jesenska drevesa. Nastali so unikatni izdelki. Ker smo bili celoten teden zelo pridni, aktivni ter delavni, smo si za nagrado ogledali eno risanko. 

Dostopnost