Skoči na glavno vsebino

V torek, 21. 9., smo uradno otvorili začetek bralne značke s posebno gostjo. Za branje smo želeli motivirati učence že ob začetku šolskega leta, zato nas je obiskala gospa Aksinja Kermauner, da nam je pri tem pomagala. Po slikah sodeč, je uspelo, učenci že komaj čakajo, da obiščejo šolsko knjižnico in pričnejo brati, ne le za bralno značko, tudi za užitek in zabavo.

Gospa Aksinja Kermauner je pisateljica, pesnica, predvsem pa so njeno področje slepi in slabovidni učenci. Ti so tudi največkrat tema njenih pravljic in pesmi. Tokrat je učencem pripravila nekaj iger, ki so namenjene otrokom, ki slabo vidijo. Učenci so z zavezanimi očmi kaj hitro ugotovili, da je njihov svet res drugačen od našega, ko dobro vidimo vse okoli nas.

Prvo- in drugošolci so danes imeli kulturni dan, podrobno spoznali knjigo in šolsko knjižnico ter prejeli knjige za motivacijo.

Sicer pa enkrat mesečno pripelje pred šolo tudi potujoča knjižnica, ki jo z veseljem obiščemo in si kaj izposodimo.

Šolski novinar Bojan iz drugega razreda je takole strnil svoje misli:

“Danes je prišla Aksinja Kermauner. Predstavila nam je knjige za slepe. Pri pouku smo naredili kazala za domov in jih okrasili.”

Šolska novinarka Nika pa je dodala še tole:

“Ob 10.15 smo se zbrali na šolskem igrišču. Najprej se nam je predstavila, povedala, da je pisateljica in da se ukvarja s slepimi in slabovidnimi učenci. Pokazala nam je par iger za slepe. Poskušali smo jih tudi igrati. Mlajši so nato pri pouku ustvarjali kazala za knjige in narisali risbico o današnjem dogajanju z gospo Aksinjo.”

Dostopnost